"Τόσοι τουρίστες έρχονται στη Χαλκιδική και μας πειράζουν οι Αφγανοί ;"

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ενάντια στην φοίτηση ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε σχολεία της περιοχής. Όπως δήλωσε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη τις «ξενοφοβικές» αντιδράσεις ξεκίνησαν δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πολυγύρου.

Σε ξενοδοχείο της περιοχής διαμένουν περίπου 28 ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, 15 έως 17 χρόνων, στο πλαίσιο και υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Τα εν λόγω προσφυγόπουλα κατανεμήθηκαν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Πολυγύρου και τον Ζερβοχωρίων, έτσι ώστε να παρακολουθούν τα τμήματα ένταξης ανά ομάδες επτά ατόμων.

Όπως ανέφερε όμως η κ. Ιγγλέζη, «με την προτροπή δυστυχώς κάποιων δημοτικών συμβούλων του δήμου Πολυγύρου έχει δημιουργηθεί ένα πολύ έντονο θέμα στην περιοχή για να μην πάνε στο σχολείο αυτά τα παιδιά», καθώς «θεωρούν ότι δεν πρέπει να συσχετιστούν με τα δικά τους παιδιά, ότι δεν είναι εμβολιασμένα, πράγματα μη αληθή».

«Δεν συνάδουν τα πράγματα αυτά με τον πολιτισμό του 21ου αιώνα» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «μιλάμε δυστυχώς για αντιδράσεις που έχουν ξεκινήσει από δημοτικούς συμβούλους που διοικούν τον δήμο».

Αναφορικά με την στάση του δημάρχου η κ. Ιγγλέζη ανέφερε πως ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δε συμφωνεί με τις αντιδράσεις, ωστόσο «ο δήμαρχος θα πρέπει να μαζέψει όλη αυτή την κατάσταση που υπάρχει διότι δικοί του δημοτικοί σύμβουλοι δημιουργούν όλα αυτά τα θέματα».

«Η Χαλκιδική δέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες, γιατί μας πειράζει το διαφορετικό; Δεν μας πειράζουν οι Σέρβοι, οι Ρώσοι και οι Ολλανδοί αλλά μας πειράζουν οι Αφγανοί;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά η κ. Ιγγλέζη.

«Δεν είναι η πλειοψηφία που αντιδρά, αλλά αυτοί που αντιδρούν δημιουργούν μεγάλο ντόρο» απάντησε η ίδια σε σχετική ερώτηση, και διαβεβαίωσε ότι «τα παιδιά θα ενταχθούν στα σχολεία γιατί έτσι πρέπει να γίνει, γιατί το επιτάσσει ο νόμος και αυτά έχουμε συμφωνήσει με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ». Παράλληλα διαπίστωσε ότι όσα έχουν ακουστεί δημόσια εμπίπτουν και στον αντιρατσιστικό νόμο.

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη, στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης», την εκπομπή «Ορθά Κοφτά», και τους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου.

Να υπενθυμίσουμε πως η βουλευτής του νομού Χαλκιδικής , εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ,  κ. Κατερίνα Ιγγλέζη , έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν μαζί με άλλους συναδέλφους της κυβερνητικούς  βουλευτές, κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή ώστε να Εεπιτραπεί το ελεύθερο κάμπινγκ σε όλη την χώρα.
Η επερώτηση αυτή προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις από παράγοντες του τουρισμού και επαγγελματίες της Χαλκιδικής, καθώς αποτελεί τον πιο τουριστικό νόμο στην βόρεια Ελλάδα και έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα γενικότερα.

Νεότερη Παλαιότερη