H φωτογραφία που συγκλόνισε τον πλανήτη και "σκότωσε" τον δημιουργό της !!!

Η συγκλονιστική φωτογραφία με το σκελετωμένο κορίτσι και το αρπακτικό
Πολλοί τη χαρακτήρισαν ως τη "φωτογραφία του αιώνα" καθώς έγινε σύμβολο της πείνας της Αφρικής. 

Τραβήχτηκε τον Μάρτιο του 1993 στο Σουδάν από τον Κέβιν Κάρτερ. Απεικόνιζε ένα σκελετωμένο κορίτσι το οποίο είχε πέσει στο έδαφος, ενώ από πίσω του παραμόνευε ένας γύπας.

Το κορίτσι κατευθυνόταν στον σταθμό τροφοδοσίας του ΟΗΕ, ο οποίος ήταν ένα μίλι μακριά και έκανε μια στάση για να ξεκουραστεί. Ο Κάρτερ που βρισκόταν στην περιοχή αποτύπωσε με τον φακό του το στιγμιότυπο.
Όπως είπε, παρακολουθούσε το κορίτσι και το αρπακτικό επί 20 λεπτά, από απόσταση 10 μέτρων. Μόλις έβγαλε τη φωτογραφία, έδιωξε το πουλί, και το κορίτσι συνέχισε την πορεία του.

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στις 26 Μαρτίου 1993 στην εφημερίδα New York Times και συγκλόνισε τους αναγνώστες.
Χιλιάδες μηνύματα έφθασαν στην εφημερίδα και ρωτούσαν τι απέγινε το κορίτσι. Η εφημερίδα απάντησε ότι συνέχισε τον δρόμο της, όμως ο Κάρτερ δεν γνώριζε την κατάληξη του κοριτσιού.
Όπως είπε είχε εντολή να μην έρχεται σε επαφή με τους κατοίκους, καθώς υπήρχε κίνδυνος να κολλήσει κάποια  ασθένεια.

Αν και βραβεύτηκε με το βραβείο Πούλιτζερ για τη φωτογραφία, είχε δεχθεί πολλά επικριτικά σχόλια για το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το σκελετωμένο κορίτσι.
Ο ίδιος είχε μετανιώσει που δεν το βοήθησε, ενώ ήταν θλιμμένος με τον χαμό ενός φίλου του. Οι συνεχείς επιθέσεις από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις ήταν ένας ακόμη λόγος που έπαθε κατάθλιψη και τρεις μήνες αργότερα οδηγήθηκε στην αυτοκτονία.

Στο τελευταίο του σημείωμα ανέφερε μεταξύ άλλων: "Με στοιχειώνουν οι αναμνήσεις των σκοτωμών, των πτωμάτων, του θυμού και του πόνου των πεινασμένων και τραυματισμένων παιδιών, οι εικόνες με τους πολεμοχαρείς τρελούς και τους εκτελεστές"
Νεότερη Παλαιότερη