Θεσσαλονίκη : Στα €100.000 υπολογίζονται οι ζημιές στο ΑΠΘ, από τα επεισόδια

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα και τη Δευτέρα η Θεολογική Σχολή
Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η κατάληψη της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ η οποία αποτέλεσε το ορμητήριο των ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στα χθεσινά επεισόδια που έγιναν τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τη συμπλήρωση των 10 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 
Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η κατάληψη της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ η οποία αποτέλεσε το ορμητήριο των ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στα χθεσινά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη.
Οι άγνωστοι κατέστρεψαν ό,τι υπήρχε στη Θεολογική, από τις υποδομές μέχρι και τον εξοπλισμό της Σχολής. Μάλιστα βεβήλωσαν και εικόνες γράφοντας πάνω τους συνθήματα.


Σπασμένες τζαμαρίες, ξηλωμένες καρέκλες, κατεστραμμένα γραφεία και υπολογιστές, διαλυμένες κλειδαριές και πόρτες είναι ο πρώτος απολογισμός, όπου, λόγω των ζημιών, δεν θα γίνουν σήμερα μαθήματα. Μεγάλες ζημιές καταγράφονται επίσης στο κυλικείο της ίδιας Σχολής.
Κατέστρεψαν ό,τι υπήρχε στο χώρο, από τις υποδομές μέχρι και τον εξοπλισμό της Σχολής. 
Παραβίασαν πόρτες και παράθυρα και μπήκαν στα γραφεία των καθηγητών και για το λόγο αυτό η σχολή θα παραμείνει κλειστή σήμερα, Παρασκευή, και τη Δευτέρα.
Η αίθουσα συνεδριάσεων της Σχολής έχει καταστραφεί και δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει.
Νεότερη Παλαιότερη