"ΣΥΡΙΖΑ ;; Καλύτερα να με κρεμάσουν και να με γδάρουν- Εγκληματίας η Δούρου"

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» μίλησε για το Γιάνη Βαρουφάκη, τον Αλέξη Τσίπρα, τις καταλήψεις στα σχολεία αλλά και για τη συμφωνία κυβέρνησης - εκκλησίας
«Πράγματα που δεν πιστεύω δεν θα τα κάνω και δεν θα τα υποστηρίξω», ξεκαθάρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» ξεκαθάρισε ότι θα κατέβει ανεξάρτητα και αυτόνομα στις εκλογές.

«Είμαστε κάτι διαφορετικό. Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε ένα κόμμα σαν τα άλλα. Οι παλιές συνταγές δεν μας αφορούν. Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε πολίτες και άτομα που θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους και να αλλάξουν τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξή της, δε δίστασε να μιλήσε και για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Βαρουφάκης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για πάρα πολλά πράγματα. Στη διαπραγμάτευση δε χρησιμοποίησε τα πορίσματα της επιτροπής αλήθειας του δημοσίου χρέους. Γιατί παραιτήθηκε την επομένη του όχι;», τόνισε, ενώ μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε:

«Ο κ. Τσίπρας έχει πλήρως ασπαστεί το νεοφιλελευθερισμό»

Μιλώντας για το κίνημα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε: «Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να χρεώσουμε το κίνημα «των κίτρινων γιλέκων» σε φασιστικές δυνάμεις». 

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως έχει «πλήρως ασπαστεί το νεοφιλελευθερισμό στην πιο ακραία του μορφή και στήριξε το Μακρόν» ενώ πρόσθεσε πως του άνοιξε την Πνύκα ενώ έχουν επισκεφθεί τι χώρα πιο σημαντικά πρόσωπα από «ένα τραπεζίτη μαριονέτα».

«Αν οι τραπεζίτες ήθελαν να σώσουν τον κόσμο, δεν θα ήταν τραπεζίτες», πρόσθεσε.

Σε ερώτημα για το χρόνο των εκλογών η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή.

«Η εκτίμηση μου είναι ότι αυτή η κυβέρνηση αν μπορούσε να μην κάνει εκλογές, δεν θα έκανε», σημείωσε και τόνισε πως «(η κυβέρνηση) έχει αντιδημοκρατική λειτουργία και ροπή προς την εκτροπή».

Η ίδια τόνισε, επίσης, πως δεν θα αλλάξει τις θέσεις της για να μπει στη Βουλή και πρόσθεσε: «Θα δώσουμε μάχη για να μπούμε στη Βουλή αλλά χωρίς καμία έκπτωση».

H κυρία Κωνσταντοπούλου απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με πρόσωπα που υπέγραψαν μνημόνια ενώ χαρακτήρισε «εγκληματία» τη Ρένα Δούρου σχολιάζοντας πως «πρέπει να ελεγχθεί και για τη Μάνδρα και για το Μάτι».

«Καμαρώνω τα παιδιά που αντιδρούν σε μία συμφωνία προδοσίας»
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στις καταλήψεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών σημειώνοντας: «Καμαρώνω τα παιδία που αντιδρούν σε μία συμφωνία προδοσίας».

Ξεκαθάρισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανιστόρητη «που εκχωρεί κομμάτι της ιστορίας μας».

«Τα παιδιά αντιδρούν όπως πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μας», σημείωσε και πρόσθεσε πως είναι «ελπιδοφόρο ότι αντιδρούν με καταλήψεις στα σχολεία μας. Όποιος χρεώνει τις καταλήψεις στη Χρυσή Αυγή παίζει το παιχνίδι της ακροδεξιάς. Εγώ είμαι με τους μαθητές».

Υποστήριξε επίσης πως «βεβαίως είναι χώρος για καταλήψεις τα σχολεία» και τόνισε πως κανένας δεν μπορεί να βρει ανακολουθία στις δηλώσεις ενώ «βλέπουμε κάποιους που έκαναν καταλήψεις τώρα να είναι εναντίον τους».

«Συμφωνία τύπου μπίζνας και ανταλλαγής»
Η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου σχολιάζοντας: «Αυτό που παρακολουθήσαμε είναι προσβλητικό για τη νοημοσύνη και για το θρησκευτικό συναίσθημα όσων πιστεύουν. Μία συμφωνία τύπου μπίζνας και ανταλλαγής μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου που είναι για τα οικονομικά σαν να είναι αυτό το διακύβευμα».

Εκτίμησε ότι ο «προσπαθεί να περισώσει κάποια ψήγματα αριστεροσύνης» και ξεκαθάρισε πως «αυτού του είδους οι μπίζνες δεν έχουν σχέση με την αριστερά».

Η ίδια ερωτηθείσα (από τον Real FM) γιατί δεν ενώνονται αυτές οι δυνάμεις να φτιάξουν έναν «νέο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ότι «νέο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνω που να με κρεμάσουν ανάποδα και να με γδάρουν», ενώ δίνοντας το στίγμα της πρόσθεσε ότι «εμείς, ως Πλεύση Ελευθερίας, δεν μιλάμε στο όνομα της Αριστεράς μόνο, μιλάμε στο όνομα της κοινωνίας και γι» αυτό απευθυνόμαστε στην κοινωνία με το σύνθημα «Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Κοιτάμε μπροστά»».
Νεότερη Παλαιότερη