Θεσσαλονίκη : “Λευκές νύχτες“ διοργανώνονται σε γειτονιές

Λευκές νύχτες διοργανώνονται σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης. 
Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης διοργανώνει για πρώτη φορά στις 12/12 και στις 14/12 Λευκές Νύχτες στις Δημοτικές Κοινότητες Μενεμένης και Αμπελοκήπων αντίστοιχα. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στο πλαίσιο των δράσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, με σκοπό την καλλιέργεια εορταστικού κλίματος και την ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής μας, μέσα στη βαθιά κρίση, που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Φέτος θα πραγματοποιηθούν δύο κεντρικές πολυσυμμετοχικές εκδηλώσεις (μία σε κάθε Δημοτική μας Κοινότητα) στο ύφος και τη δομή της δράσης που είναι γνωστή ως ΛΕΥΚΗ Νύχτα. 
Οι συγκεκριμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν:
στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης στις 12-12-2018, ημέρα Τετάρτη, ώρα 6μμ
στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων στις 14-12-2018 ημέρα Παρασκευή, ώρα 6μμ.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχό, με μουσικές από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού μας Ωδείου (και μία επιπλέον φιλοξενούμενη φιλαρμονική Ορχήστρα πανελλαδικής εμβέλειας), με τη συμμετοχή μικρών παιδιών από τις δομές του Δήμου μας, καθώς και τμημάτων του Δημοτικού μας Ωδείου, που θα αποδώσουν Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια.

Θα ακολουθήσει εορταστικό παραδοσιακό πρόγραμμα και σύντομο γλέντι, με τη συμμετοχή τμημάτων του Δήμου μας και πολυάριθμων Πολιτιστικών Συλλόγων από το δήμο μας και από άλλους δήμους, που θα χορέψουν περνώντας από τους δρόμους, με ήχους από τρεις εναλλασσόμενες ζωντανές ορχήστρες με χορούς Μακεδονίας, Θράκης και Πόντου).
Ωστόσο από νωρίς, σε διάφορα σημεία των δρόμων θα πραγματοποιούνται δωρεάν δρώμενα για τα μικρά παιδιά, με ξυλοπόδαρους, ανιματέρ κτλ.

Η βραδιά θα κλείσει με μία μεγάλη συναυλία αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης, στιες κεντρικές μας Πλατείες, με τη συμμετοχή πανελλαδικά καταξιωμένων καλλιτεχνών, δωρεάν για το κοινό, με ταυτόχρονη (προαιρετική) συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με σκοπό την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου μας.

Στους Αμπελόκηπους τμήμα των οδών Γ. Χαλκίδη (έως Παναγοπούλου), Βενιζέλου (από την οδό Πέραν, έως και την οδό Πανταζοπούλου) και Μ. Αλεξάνδρου (έως Θερίσσου) θα παραμείνει κλειστό, με σκοπό την αρτιότερη διεξαγωγή της δράσης και την ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης.

Για τον ίδιο σκοπό, στη Μενεμένη, τμήμα της οδού Θ. Χατζίκου από Αγίας Παρασκευής έως Σωκράτους θα παραμείνει κλειστό.

Τα καταστήματα θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα. 
Νεότερη Παλαιότερη