Ο απόλυτος εξευτελισμός : Ελεύθεροι ο Ριχάρδος και η κομπανία του !!!!

Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος. Του επιβλήθηκε εγγύηση 200.000 ευρώ. Μαζί του αποφυλακίζονται και άλλοι επτά. Είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού.
Η αποφυλάκιση του Ριχάρδου είναι γεγονός. Όπως και των άλλων 7 κατηγορούμενων που είχαν προφυλακιστεί για την συμμετοχή τους στο αποκαλούμενο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού. Όλοι αφήνονται ελεύθεροι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συνηγόρους υπεράσπισης οι μέχρι πρότινος προφυλακισθέντες αναμένεται να βγουν από τη φυλακή αύριο.

Στον ενεχυροδανειστή και τον φερόμενο ως συναρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Στους υπόλοιπους έξι επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι χωρίς εγγυοδοσία. Ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο συνήγορος κατηγορουμένου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έθεσε το θέμα αν υπάρχει βεβαίωση στη δικογραφία από τις τελωνειακές αρχές σύμφωνα με το νόμο ότι οφείλονται δασμοί για την εξαγωγή, νόμιμη ή παράνομη, στην Τουρκία.

Η αποφυλάκιση βασίστηκε στην διαβίβαση στην ανακρίτρια εγγράφου της ΑΑΔΕ, η οποία επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία. Έτσι, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας καταρρίπτεται συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Και οι οκτώ κρίθηκαν προφυλακιστέοι βάσει αυτών των αδικημάτων.
Νεότερη Παλαιότερη