Οι φονιάδες της άτυχης φοιτήτριας

Στον εισαγγελέα Ρόδου οδηγήθηκαν, σήμερα το μεσημέρι Τρίτης, δύο νεαροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο, που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο.

Πρόκειται για έναν 19χρονο Αλβανό, ο οποίος ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία και ένα 21χρονο Ροδίτη, ο οποίος αρνείται μέχρι τώρα τα όσα του καταλογίζονται.


Και οι δύο θεωρήθηκαν ύποπτοι από την πρώτη στιγμή, με βάση το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται ότι σκότωσαν τη φοιτήτρια στο σπίτι του ενός εξ αυτών, επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις και αντιστάθηκε. 
Στη συνέχεια, μετέφεραν το πτώμα της στην παραλία της Λίνδου και το πέταξαν στη θάλασσα, όπου και βρέθηκε.

Η μεταφορά της υπάρχει στο βιντεοσκοπημένο υλικό που έχουν στη διάθεση τους οι Αρχές. 
Ο πατέρας του ενός εκ των δυο συλληφθέντων, του 19χρονου, είναι και ο ιδιοκτήτης του «ύποπτου» λευκού βαν. 
Το επίμαχο λευκό όχημα φαίνεται να έχει αδικαιολόγητη κίνηση στις 5,00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της κοπέλας, στην περιοχή της Λίνδου κοντά στην παραλία που οι δράστες πέταξαν την 21χρονη φοιτήτρια. 
Το επίμαχο βαν αρχικά φαίνεται πως έχει καταγραφεί στο σημαντικό βίντεο ντοκουμέντο, που έχει στη διάθεση του το Λιμενικό Σώμα, από κάμερα ασφαλείας καταστήματος δίπλα από το σπίτι της φοιτήτριας, όπου πιθανόν επιβιβάστηκε η νεαρή το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης λίγο πριν πεθάνει.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αρχές αναφέρει ότι μάλλον το κορίτσι είχε ραντεβού με τον ένα από τους δύο άνδρες. 
Είναι πιθανό να εμφανίστηκε και ο δεύτερος, με το κορίτσι να αντιδρά στην παρουσία του. Εκεί πρέπει να υπήρξε απόπειρα στραγγαλισμού της κοπέλας, με τους νεαρούς να πανικοβάλλονται από το λιπόθυμο κορίτσι και μετά να την πέταξαν στη βραχώδη περιοχή ενώ ήταν ζωντανή, άγνωστο βέβαια αν οι δράστες το γνώριζαν.

Η σορός της άτυχης κοπέλας βρέθηκε στα βράχια της απομονωμένης παραλίας «Φώκιας» κοντά στη Λίνδο, το πρωινό της Τέτάρτης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή είχε δολοφονηθεί το βράδυ της Τρίτης. Αν και βρέθηκαν στο λαιμό της ίχνη στραγγαλισμού, ωστόσο η κοπέλα πέθανε από πνιγμό.
Νεότερη Παλαιότερη