Ο σώζων εαυτόν σωθήτω

"Βαράει διάλυση" το κόμμα του Πάνου Καμμένου το οποίο κρατιέται στη ζωή μόνο και μόνο για να μη χάσει την καρέκλα της εξουσίας. Μετά τη φυγή των Δ. Καμμένου, Γ. Λαζαρίδη, της Μ. Παπαδοπούλου και προσφάτως του Τ. Κουίκ, οι ΑΝΕΛ ζουν σκηνικό πλήρους εξαφάνισης από το πολιτικό σκηνικό.


Ο Πάνος Καμμένος, με τις προκλητικές, λαϊκίστικες και άκρως επικίνδυνες πολλές φορές κορώνες του, προσπαθεί να αναστήσει το κόμμα το οποίο στις δημοσκοπήσεις βολοδέρνει στα επίπεδα του 1% και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα εξαφανίζεται.

Όμως, οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής κρίσης και ήδη κι άλλα στελέχη σκέφτονται να πηδήξουν από το καράβι που βουλιάζει.

Οι δηλώσεις Σγουρίδη περί θερμού επεισοδίου που μπορεί να καθυστερήσει τη συμφωνία των Πρεσπών, προκάλεσε σάλο χθες. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος ενδεχομένως να μην είχε καταλάβει κι ο ίδιος τι είπε, όμως, στο Μαξίμου προκλήθηκε πανικός. Κάλεσαν τον Πάνο Καμμένο να «μαζέψει» τον βουλευτή του, αυτός έγραψε ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στα social media, ο Σγουρίδης παραιτήθηκε και… ξεπαραιτήθηκε στη συνέχεια αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημά του.

Αλλά αντί άλλων
Όμως, επιχειρώντας να κάνει ένα βήμα πίσω και μιλώντας στο newsbomb τόνισε: «Αυτά που είπα περί θερμού επεισοδίου ήταν ένα καθαρά υποθετικό σενάριο. Πώς μπορεί μια συμφωνία να έρθει προς κύρωση. Υπάρχουν διεθνείς συμφωνίες που υπογράφηκαν με τρανές υπογραφές και δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, γιατί “έτρεξαν” άλλα γεγονότα. Και υποθετικά είπα ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι: Από θάνατο μέχρι θερμό επεισόδιο. Ωστόσο, είπα ότι απεύχομαι κάτι τέτοιο και μάλιστα – σας το λέω – επανέλαβα πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση».

«Έθεσα την παραίτησή μου από τη θέση του αντιπροέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Παραμένω στους ΑΝ.ΕΛ. και θα αγωνιστώ ως στρατιώτης στις τάξεις των ΑΝ.ΕΛ. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση του προέδρου, αυτό θα φανεί αύριο. Άμα δεν την έκανε δεκτή, τον ευχαριστώ τον Πρόεδρο και θα συνεχίσω από τη θέση του αντιπροέδρου. Θα μιλήσω σύντομα με τον Πάνο Καμμένο, γιατί τώρα λείπει σε περιοδεία»

Μια ακόμη φορά αλλοπρόσαλλες δηλώσεις από τον αντιπρόεδρος ενός κόμματος που έτσι κι αλλιώς δεν ξέρει τι του γίνεται. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Θ. Παπαχριστόπουλου, ο οποίος φλερτάρει με την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, εκτός γραμμής του κόμματος αλλά δε φεύγει από τους ΑΝΕΛ.

Ο δε Καμμένος δεν του ζητά να φύγει και να παραδώσει την έδρα γιατί ο επιλαχών είναι ο… Τέρενς Κουίκ !!!

H αλήθεια είναι ότι οι ΑΝΕΛ βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και παθαίνουν σοκ. Και ειδικά οι βουλευτές οι οποίοι κατ’ ιδίαν κατηγορούν τον Πάνο Καμμένο για τη γενικότερη στάση του στο Μακεδονικό και για την οποία θα πληρώσουν το τίμημα της εξαφάνισής τους από το πολιτικό σκηνικό.

Ισως γι’ αυτό και οι διαφοροποιήσεις, οι δηλώσεις και τα προσωπικά «αντάρτικα» να είναι μέρος τους σχεδίου διάσωσης που έχουν κάνει κάποια στελέχη, μακριά από τον Πάνο Καμμένο στη λογική του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».
"Τα Νέα"

Νεότερη Παλαιότερη