Καθαίρεσαν τον "παπά με την Χάρλεϋ"


Ποινή καθαιρέσεως στον π. Γεώργιο Δεληκώστα Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-13, 14:46:46 Ποινή καθαιρέσεως επέβαλε χθες το πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο στον π. Γεώργιο Δεληκώστα, τον γνωστό σ’ όλους πάπα - Χάρλεϊ, οποίος παρουσιάστηκε χθες για να απολογηθεί ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου. Στο Συνοδικό Δικαστήριο έχει παραπεμφθεί από την τοπική Εκκλησία, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της πορνείας, επειδή ζήτησε να του επιτραπεί να συνάψει δεύτερο γάμο, καθώς μετά το χωρισμό του με τη σύζυγό του, συνήψε σχέση με άλλη γυναίκα η οποία πριν από λίγους μήνες γέννησε το παιδί του.

 Μετά την απολογία του στον εκκλησιαστικό ανακριτή της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος π. Δημ. Κατούνη, ο 47χρονος ιερέας παραπέμφθηκε στο Επισκοπικό Δικαστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, το οποίο όμως απέφυγε να εκδώσει απόφαση, καθώς δήλωσε αναρμόδιο να αποφασίσει επί του «παραπτώματος» στο οποίο υπέπεσε ο 47χρονος ιερέας.

Έκρινε ότι στον κατηγορούμενο ιερωμένο πρέπει να επιβληθούν οι αυστηρότερες των ποινών και αφού επισημάνθηκε πως είναι αναρμόδιο να αποφασίσει, παρέπεμψε την υπόθεση στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο.

Σημειώνεται πως ο π. Γεώργιος Δεληκώστας έχει τεθεί σε αργία και δεν ιερουργεί πλέον.

Την απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου γνωστοποίησε χθες το βράδυ ο ίδιος ο π. Γ. Δεληκώστας με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αναφέροντας: "Σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεση μου από το Α’ βαθμιο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο μου επέβαλε την ποινή της καθαιρέσεως. Κατά της αποφάσεως ασκήθηκε η προβλεπόμενη εκ του νόμου έφεση".

taxydromos.gr
Νεότερη Παλαιότερη