Τέσσερις αστυνομικοί, κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Για τις 12 Δεκεμβρίου ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν οι τέσσερις αστυνομικοί, που κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη κατά τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου κατά τη διάρκεια του επεισοδίου στην Ομόνοια. 

Πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί θα υποστηρίξουν πως ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία με το δράστη να κρατά αιχμηρό αντικείμενο και να προσπαθεί να διαφεύγει. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν βιαιοπράγησαν. 

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του 32χρονου ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Ζακ Κωστόπουλου, μέσω των συνηγόρων της, έχει καταθέσει αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. 

Το αίτημα της οικογένειας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας αλλά και στο βιντεοληπτικό υλικό όπου φαίνονται οι κατηγορούμενοι να σπάνε το πάνω μέρος της τζαμαρίας και στη συνέχεια και το κάτω. Μετά καταφέρουν χτυπήματα που έχουν ως συνέπεια τον θάνατο του. 
Νεότερη Παλαιότερη