Στα λευκά η μισή Ελλάδα- Που χιονίζει σήμερα Πέμπτη

Στα λευκά η μισή Ελλάδα- Που χιονίζει σήμερα Πέμπτη
Χιονίζει από τα ξημερώματα σε όλες τις περιοχές του νομού Ιωαννίνων, ενώ ο υδράργυρος έκανε βουτιά κάτω από το μηδέν. 
Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους δήμους έχει παρατάξει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο 28 μηχανήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία. Η χιονόπτωση είναι σφοδρή στις πιο ορεινές περιοχές και γίνονται ρίψεις αλατιού μετά τον αποχιονισμό.

Χιόνι πέφτει και σε όλες τις περιοχές της ορεινής 'Αρτας, από τη Ροδαυγή μέχρι το Βουλγαρέλι, το Αθαμάνιο και τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.

Χιονίζει στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας
Xιονίζει, από τις πρωινές ώρες, σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές. Τριάντα τέσσερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι, προκειμένοι οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί. 

Χιόνια πέφτουν και στον νομό Καρδίτσας, ενώ αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας. 
Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στον καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Έως τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό, όπως αναφέρει ο κ. Τσιάκος.

Σφοδρή χιονόπτωση στα Καλάβρυτα
Χιόνι πέφτει και στα ορεινά της Αχαΐας, στην ευρύτερη επαρχία Καλαβρύτων. 
Από το ύψος του Άνω Διακοπτού η κίνηση των οχημάτων στην Πούντα Καλαβρύτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων χωρίς αλυσίδες και ισχύει γενική απαγόρευση κίνησης για τα φορτηγά. 

Πυκνό χιόνι πέφτει από το πρωί της Πέμπτης σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμα στην Πάρνηθα, η οποία έχει ντυθεί στα λευκά. 
Στο καταφύγιο Μπάφι το θερμόμετρο δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ το βουνό έχει καλυφθεί από χιόνι, δημιουργώντας ένα παραμυθένιο τοπίο. 

Στα λευκά τα ορεινά χωριά της Λαμίας
Στα λευκά «ξύπνησαν» το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου, όλα σχεδόν τα ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων. Σύμφωνα και με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γιώργο Ζήσιμο, χιόνι πέφτει από τη νύχτα σε όλα τα ορεινά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Υπάτης, ενώ από το πρωί χιονίζει και στα ημιορεινά.

Στην Καστανιά το χιόνι έφτασε τους 5 πόντους, ενώ λιγότερος είναι ο χιονιάς στο Ελευθεροχώρι όπου η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αρκετό είναι το χιόνι και από την πλευρά της Όθρυος με τη Δίβρη να είναι ντυμένη στα λευκά, ενώ αρκετό χιόνι έχει και το Καλαμάκι. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα είναι σε επιφυλακή όσο χρειαστεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια περίπου από τα 500-600μ και πάνω (π.χ. Δομοκός, Μπράλος). Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 3-7 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 4-10 βαθμούς. Συννεφιασμένος θα παραμείνει ο καιρός και το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο και να φτάνει τους 13 βαθμούς.
Νεότερη Παλαιότερη