Τραγωδία σε club : 6 νέοι νεκροί, ποδοπατήθηκαν εκατοντάδες

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ανκόνα της Ιταλίας τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν επικράτησε κλίμα πανικού σε κλαμπ, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν εκατοντάδες θαμώνες.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης στο κλαμπ «Μπλε Φανάρι» υπήρχαν περίπου 1000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεαροί, για να απολαύσουν μία live εμφάνιση του Sfera Ebbasta, που θεωρείται «ο βασιλιάς της ραπ» στην Ιταλία. Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν περί τις 02.00, ώρα Ελλάδος και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο υπάρχουν άνω των 100 τραυματιών, οι δέκα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για χρήση σπρέι πιπεριού από έναν νεαρό, το οποίο έσπειρε τον πανικό. Οι νεκροί είναι τρία κορίτσια, δύο αγόρια και μία μητέρα, η οποία είχε συνοδεύσει το παιδί της στη συναυλία.

«Ίσως εξαιτίας της ρίψης μίας ουσίας που προκαλεί κνησμό, οι νεαροί άρχισαν να απομακρύνονται απότομα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον. Δυστυχώς, υπάρχουν έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες» ανέφερε η Πυροσβεστική σε ανάρτησή της στο Twitter.
AFP, Reuters
Νεότερη Παλαιότερη