Χωρίς θέρμανση και καθαριότητα οι Αστυνομικές υπηρεσίες της Χαλκιδικής

SHARE:

Κάτω από αντίξοες συνθήκες καλούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους οι αστυνομικοί της Χαλκιδικής, καθώς τα κτίρια που στεγάζουν τα Αστυνομικά Τμήματα “ξέμειναν” από πετρέλαιο θέρμανσης ενώ ταυτόχρονα ανακύπτουν θέματα υγιεινής εξαιτίας εμπλοκής στο ζήτημα τις καθαριότητας.

Τα συγκεκριμένα προβλήματα περιγράφει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού σε επιστολή της προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, τoν Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο και τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη :

"Πολύγυρος , 07 Ιανουαρίου 2019
 Αρ.Πρωτ.:01/2019

ΠΡΟΣ: 
1)Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων              
2) Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (μέσω   Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
3) Την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)           
4)Toν Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
5)Τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελλην. Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

           Είμαστε για ακόμα μία φορά στην δυσάρεστη θέση να αιτηθούμε το έλασσον στοιχειώδες για οποιονδήποτε εργαζόμενο υπό οποιοδήποτε καθεστώς απασχόλησης σε ένα σύγχρονο κράτος του δυτικού κόσμου. Το στοιχειώδες αυτό δεν είναι άλλο από την καθαριότητα και την θέρμανση στον χώρο εργασίας.

          Με έμφαση στο δεύτερο λόγω επικαιρότητας, αφορμή για την παρούσα όχληση,  είναι το κύμα κακοκαιρίας το οποίο έχει πλήξει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και εν προκειμένω και τον νομό Χαλκιδικής. Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε επί του ζητήματος της θέρμανσης των Υπηρεσιών στον Νομό μας αρκεί να  περιοριστούμε στην κουβέντα ότι «δεν υπάρχει θέρμανση». Είναι ήδη γνωστή και επανειλημμένως διατυπωθείσα η δυσφορία και η αγανάκτηση όλων ημών για την αδιανόητη  κατάσταση που βιώνουμε όλοι οι υπηρετούντες στις παγωμένες κυριολεκτικά υπηρεσίες του Νομού μας, οι οποίοι έχουμε φτάσει στο σημείο  να εκλαμβάνουμε πια ως δεδομένο ότι στα Τμήματα δεν υπάρχει θέρμανση.

Όπως είναι ήδη γνωστό σε Εσάς, χορήγηση πετρελαίου στις Υπηρεσίες  της Χαλκιδικής έλαβε χώρα περίπου τον Ιανουάριο του 2018. Έκτοτε  για το έτος 2018 υπήρξε διαγωνισμός για την Χαλκιδική δυστυχώς όμως οι όροι που υπήρχαν ήταν  εξαρχής αποτρεπτικοί, μιας και μεταξύ άλλων δεν  είχε ληφθεί υπόψη ούτε η γεωγραφική ιδιομορφία της περιοχής μας, ούτε ότι στο Νομό μας δεν υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να καλύψουν ένα τέτοιου είδους διαγωνισμό και έτσι οι ενδιαφερόμενοι απέσυραν εν τέλει το ενδιαφέρον τους πριν καν ολοκληρωθεί η ανάγνωση όλων των όρων της σύμβασης.

         Το αποτέλεσμα είναι όλες οι Υπηρεσίες της Δ.Α.Χαλκιδικής και πλέον των 500 συναδέλφων αστυνομικών να εργάζονται σε συνθήκες μεσαίωνα χωρίς το προφανές, την ύπαρξη θέρμανσης στο εργασιακό τους περιβάλλον σε μια περίοδο που στο μεγαλύτερο κομμάτι του Νομού επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (πολύ κάτω από 0 Cο).

Ελλείψει πετρελαίου προσπαθούμε όλοι με παυσίπονα να περιορίσουμε όσο γίνεται το πρόβλημα. Η τραγική αυτή κατάσταση μας φέρνει στο σημείο να υποχρεωνόμαστε μέχρι παρεξηγήσεως και να παρακαλάμε για την θέρμανση του χώρου εργασίας μας, πράγμα που μας κάνει να ντρεπόμαστε, διότι παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε, έχουμε μάθει να κάνουμε περήφανα την δουλειά μας και αυτές οι καταστάσεις μας θλίβουν διότι το λειτούργημά μας και το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το πονάμε πραγματικά.

           Η χρήση θερμαντικών σωμάτων (air condition κλπ), όταν και όπου αυτά υπάρχουν και είναι σε καλή κατάσταση, είναι ακόμα ένα παυσίπονο με σημαντικές παρενέργειες.  Χαρακτηριστικό και διόλου μεμονωμένο παράδειγμα αποτελεί το κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής όπου συστεγάζονται το Α.Τ Πολυγύρου (με κρατητήρια με ποινικούς κρατουμένους), το Τ.Τ. Πολυγύρου, το Τ.Α. Πολυγύρου και το Επιτελείο, όπου  όταν οι συνάδελφοι επιχειρούν να λειτουργήσουν οποιοδήποτε θερμαντικό σώμα, ανά  τακτά χρονικά διαστήματα, διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρη την Διεύθυνση γιατί  η ηλεκτρολογική εγκατάσταση δεν έχει προβλεφθεί για Δημόσια Υπηρεσία αλλά για οικιακή χρήση(!!!!!!!), με αποτέλεσμα να διακόπτονται αυτομάτως όλες οι εργασίες στο κτήριο και  με κίνδυνο να καταστραφεί όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός την Διεύθυνσης. Πρόκειται για εικόνες που προκαλούν λύπη και όμως για τους συναδέλφους είναι η καθημερινότητά τους.

         Εξίσου αδιανόητο και όμως πραγματικό αποτελεί και το γεγονός ότι ΚΑΙ η καθαριότητα στις Υπηρεσίες του Νομού μας έχει καταστεί πολυτέλεια. Για το έτος 2018 λόγω και πάλι  διαδικαστικών ζητημάτων και επιπλοκών, η καθαριότητα στα Τμήματα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο (2018) και έληξε με το τέλος του χρόνου κρατώντας μας και πάλι σε αναμονή και κυριολεκτικά αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι το 2019. Μέχρι τότε θα επαναληφθεί η εθελοντική προσφορά των συναδέλφων αστυνομικών να μεριμνούν οι ίδιοι τόσο για να προμηθεύονται τα απαραίτητα καθαριστικά όσο και για να καθαρίζουν τα τμήματα όπου υπηρετούν, εκτός των λοιπών καθηκόντων τους και επιπλέον αυτών, παρ’ όλο που οι ίδιοι δεν έχουν ούτε την οικονομική δυνατότητα, ούτε την πολυτέλεια του χρόνου, μιας και πρόκειται για υπηρεσίες με εξαιρετικά μεγάλο φόρτο εργασίας, για τους χιλιοειπωμένους από την Ένωσή μας λόγους.

        Στο σημείο αυτό θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η αντίρρησή μας σε αυτή την κατάσταση ουδέν ψήγμα υπεροψίας ή υποτίμησης των εργασιών καθαριότητας και των εργαζομένων σε αυτήν. Κάθε άλλο είναι εξέχουσας σημασίας, όμως επιτρέψτε μας, δεν είναι αυτός ο σκοπός και ο στόχος της δουλειάς ενός Αστυνομικού.

        Είναι αποτροπιαστικό το θέαμα σώρευσης των σκουπιδιών στα Τμήματα σε συνδυασμό με την έντονη δυσοσμία, ώστε να καθίσταται εν τέλει η κάθε υπηρεσία ένα παθογόνο περιβάλλον με έντονο τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Όλη αυτή η κατάσταση καθημερινά θέτει σε κίνδυνο το ύψιστο αγαθό της  υγείας τόσο των συναδέλφων όσο και των πολιτών, που προσέρχονται στα Τμήματα αλλά και των κρατουμένων, που κρατούνται στα κρατητήρια αυτών. Δεν χρειάζεται καν να  αναφερθούμε στην τεράστια βλάβη που υφίσταται το κύρος της Υπηρεσίας και του Κράτους όταν προσέρχονται στα Τμήματα πολίτες τόσο ημεδαποί όσο και οποιασδήποτε άλλης υπηκοότητας (λάβετε υπ’ όψιν ότι ο Νομός συγκεντρώνει πλείστους αλλοδαπούς που απασχολούνται / δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας) . Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε ούτε στους κινδύνους που  δημιουργούν αυτές οι ελλείψεις για τους κρατουμένους στα κρατητήρια των Τμημάτων – υπό αυτές τις τριτοκοσμικές συνθήκες – και τις αξιώσεις που πιθανόν θα εγείρουν λόγω κατάφορης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

        Η αναζήτηση ακόμα ακόμα και ποινικών ευθυνών στην ζοφερή αυτή κατάσταση που συνιστά κατ’ εξακολούθηση έκθεση σε κίνδυνο των συναδέλφων που επανδρώνουν τις Υπηρεσίες δεν είναι της παρούσης. Γιατί με αυτή την επιστολή για ακόμα μία φορά δεν ζητούμε ευθύνες και δεν ψάχνουμε τρόπο να δημιουργήσουμε εντυπώσεις.

Ζητούμε ΛΥΣΗ. Λύση άμεση και  οριστική.

Με την ειλικρινή πεποίθηση ότι θα ενσκήψετε στα προβλήματα αυτά που είναι θέματα φλέγουσας επικαιρότητας.

Κοινοποιείται:
1) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος 
Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ
2) Γενικό Περιφ. Αστυν. Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγο κ. Μιλτιάδη ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗ
3) Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής 
Ταξίαρχο κ. Παναγιώτη ΚΟΥΤΟΥΖΟ
4) Mέλη μας  

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν.Γραμματέας

ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος       ΚΑΜΠΑΝΤΑΪΔΗΣ Στυλιανός"

Μέλι κρέμα Γεωργάκα

Μέλι κρέμα Γεωργάκα
Το λατρεύουν τα παιδιά
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γνώμη Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Εκλογές 2019 Ελλαδα Εξοδος επιδόματα Επιχειρησεις Εργασιακά Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια κοροναϊός Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη παιδεία Περιβάλλον Περιεργα πολιτική Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Χωρίς θέρμανση και καθαριότητα οι Αστυνομικές υπηρεσίες της Χαλκιδικής
Χωρίς θέρμανση και καθαριότητα οι Αστυνομικές υπηρεσίες της Χαλκιδικής
https://1.bp.blogspot.com/-Gt6UF1gTr1I/XDh1DHDDhbI/AAAAAAAB1Rk/zFkJO6dIzJglBFWbnjEc800Zoj0WdpXFwCLcBGAs/s640/%25CF%2587%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BA%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B7%2B%25CE%25B1%25CF%2583%25CF%2584%25CF%2585%25CE%25BD%25CE%25BF%25CE%25BC%25CE%25B9%25CE%25B1.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-Gt6UF1gTr1I/XDh1DHDDhbI/AAAAAAAB1Rk/zFkJO6dIzJglBFWbnjEc800Zoj0WdpXFwCLcBGAs/s72-c/%25CF%2587%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BA%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B7%2B%25CE%25B1%25CF%2583%25CF%2584%25CF%2585%25CE%25BD%25CE%25BF%25CE%25BC%25CE%25B9%25CE%25B1.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2019/01/blog-post_13.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2019/01/blog-post_13.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy