Επική δήλωση Μπόλαρη, άφησε άφωνους τους παριστάμενους !!!

Επική δήλωση Μπόλαρη, άφησε άφωνους τους παριστάμενους :
"Στόχος μας η διαθρησκειακή όσμωση και συνέργεια"

Η αναβάθμιση της εκκλησιαστικής και θρησκευτικής διπλωματίας σε πρακτικό επίπεδο, εντός και εκτός Ελλάδος, σε συνέχεια και διεύρυνση των δύο Διασκέψεων για τον Διαθρησκειακό Διάλογο που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, έχει αρχίσει να δρομολογείται τους τελευταίους μήνες από τον υφυπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο επί θρησκευτικών θεμάτων Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος μίλησε σήμερα γι' αυτήν σε συνέντευξη Τύπου προς τους διπλωματικούς συντάκτες.

Στη βάση της σημασίας που έχει η ήπια διπλωματία στην προσέγγιση λαών με διαφορετικές κουλτούρες, τόσο σε ζητήματα ανάδειξης Πολιτισμού, Τεχνών, Εκκλησίας, Εκπαίδευσης, καθώς και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού, ο κ. Μπόλαρης άρχισε από τον περασμένο Νοέμβριο να δρομολογεί ένα στρατηγικό σχέδιο αποτύπωσης των αρχών πολιτικής στην άσκηση της Θρησκευτικής και Εκκλησιαστικής διπλωματίας με συγκεκριμένες προτάσεις και συνέργεια εκκλησιαστικών θεσμών Ελλάδας και εξωτερικού.

Τώρα με ορίζοντα τον Φεβρουάριο, όπως είπε, προγραμματίζεται μία ημερίδα στο υπουργείο Εξωτερικών, ένα φόρουμ όσμωσης και συνάντησης όλων των συμμετεχόντων στις συναντήσεις αυτές.

Τέλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας ο κ. Μπόλαρης κατέστησε σαφές ότι «η Ελλάδα, όπως έχει εξηγήσει, δεν παρεμβαίνει σε ζητήματα διοίκησης των Εκκλησιών τα οποία διέπονται από εκκλησιαστικούς κανόνες».
Νεότερη Παλαιότερη