Θεσσαλονίκη : Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη απατεώνισσα στην Χαριλάου

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη στην περιοχή της Χαριλάου μία σαρανταεπτάχρονη αλλοδαπή η οποία σύμφωνα με την αστυνομία εξαπατούσε γυναίκες με το πρόσχημα ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού προσώπου του υποψήφιου θύματος.
Μία 69χρονη, η οποία δέχτηκε σχετικό τηλεφώνημα υποψιάστηκε ότι πρόκειται για απάτη και ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα δέχθηκε τηλεφωνική κλήση όπου άγνωστος υποστήριζε ψευδώς ότι η κόρη της χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, γι’ αυτό και απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού. 
Η ηλικιωμένη κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στις αρχές, οργανώθηκε επιχείρηση κατά την οποία οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την 47χρονη, υπήκοο Βουλγαρίας , η οποία μετέβη στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας προκειμένου να παραλάβει προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι η δράστιδα εμπλέκεται σε μία ακόμη υπόθεση εξαπάτησης και με την ίδια μεθοδολογία παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από ανυποψίαστη γυναίκα.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.
Νεότερη Παλαιότερη