Που θα χτυπήσει ο "Φοίβος" σήμερα Παρασκευή

Με έντονα φαινόμενα θα συνεχίσει το πέρασμα της από τη χώρα η κακοκαιρία «Φοίβος», όπως σημειώνει η ΕΜΥ σε έκτακτο δελτίο της, με το οποίο προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες.

Την Παρασκευή θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια. Γρήγορα θα επεκταθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και από το μεσημέρι θα καλύψουν και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα.

Το Σάββατο, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Απο τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν την Παρασκευή στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας.

Αναμένονται θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, που η ένταση τους θα φθάνει τα 8 μποφόρ και στο Αιγαίο την Παρασκευή τοπικά τα 9 μποφόρ.



Πηγή: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού -Καταιγίδες, χιόνι και χαλάζι | iefimerida.gr
Νεότερη Παλαιότερη