Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί η ΕΜΥ

Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρεθεί τις επόμενες ώρες η χώρα, καθώς διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές από σήμερα, Τετάρτη (30/01) έως και την Πέμπτη (31/01).

Το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους.

Όπως αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Meteo, αν και η ένταση των φαινομένων κατά κανόνα δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αναμένεται να πέσουν αθροιστικά σημαντικές ποσότητες βροχής κυρίως στη δυτική και βορειοανατολική χώρα, όπου σε συνδυασμό με το κορεσμένο σε νερό έδαφος ευνοείται η πρόκληση πλημμυρικών επεισοδίων.

Την Τετάρτη (30/01) βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Την Πέμπτη (31/01) τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Παρασκευή (01/02) οι βροχές θα περιοριστούν σημαντικά, ενώ το Σαββατοκύριακο 02-03/02 ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση και η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά. 
Νεότερη Παλαιότερη