Θεσσαλονίκη : Ανακοίνωση του Δήμου Βόλβης, προς κατοίκους και επισκέπτες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Ανοικτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες και πολλές δευτερεύουσες. Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση.

Η βαριά χιονόπτωση που έπληξε τη βόρεια Ελλάδα και τον δήμο Βόλβης, ιδιαίτερα από τα μεσάνυκτα και έπειτα, είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων τόσο στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, όσο και σε κοινωφελή δίκτυα, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, σε ορισμένες περιοχές του δήμου μας.
Από τη νύχτα, όλος ο μηχανισμός του δήμου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και την πολύτιμη βοήθεια ιδιωτών, τους οποίους και ευχαριστούμε, αποκαθιστά τα προβλήματα, που δημιούργησαν οι ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ήδη τη στιγμή αυτή, έγινε εφικτή η διασφάλιση της κίνησης οχημάτων χωρίς αλυσίδες, σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, καθώς και σε αρκετές δευτερεύουσες, όπως υπήρξε και το πρώτιστο μέλημα του δήμου Βόλβης. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεξάγεται απρόσκοπτα σε:
Παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, πρόσβαση προς το Κέντρο Υγείας Μαδύτου, επαρχιακή οδό Ρεντίνας – Ευαγγελισμού, επαρχιακή οδό κόμβος Βαμβακιάς – Αρέθουσα, επαρχιακή οδό Αρέθουσας – Σκεπαστού, επαρχιακή οδό Αρέθουσας-Ανοιξιάς.

Γκρέϊντερ και ειδικά μηχανήματα συνεχίζουν να επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό των αποκλεισμένων περιοχών.

Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας. Τη στιγμή αυτή, έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλο τον δήμο Βόλβης.
Αυτό το χρονικό διάστημα προέχει η εξυπηρέτηση και ο απεγκλωβισμός των ημιορεινών και ορεινών οικισμών, ώστε να ακολουθήσει ο καθαρισμός των μικρότερων δρόμων και στενών σε αστικές περιοχές. 
Καλούμε τους δημότες να βοηθήσουν στο μέτρο του δυνατού και να επιδείξουν ψυχραιμία και υπομονή. Παράλληλα, μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην κοινή προσπάθεια αποκατάστασης και όσοι μπορούμε να βοηθήσουμε είτε τον γείτονα μας ή να καθαρίσουμε τον χώρο μπροστά από την οικία μας, όπου αυτό είναι εφικτό.
Μόνο για έκτακτες περιπτώσεις, που αφορούν θέματα υγείας ή κινδύνου ζωής, θα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 6906418225, ώστε ο Δήμος Βόλβης να συνδράμει σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες (αστυνομία, πυροσβεστική, ΕΚΑΒ).
Νεότερη Παλαιότερη