Πανωλεθρία Καμμένου- Δεν τον ακολουθούν οι Βουλευτές του στην έξοδο

Επομένως η «απειλή» Καμμένου για άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα είναι κενή περιεχομένου και εκ του ασφαλούς, αφού η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Μόνο τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι κκ. Καμμένος και Κατσίκης και η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως προέκυψε από την συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου, μετά την ανακοίνωσή του ότι αποχωρούν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είμαστε ένα κίνημα πολιτών που ξεκίνησαν από ένα κομπιούτερ. Είμαστε ένα κίνημα που ξεκίνησε από ένα ''όχι'' κατά τη διάρκεια του δεύτερου μνημονίου», είπε και ευχαρίστησε τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ έστειλε... μήνυμα λέγοντας πως «όσοι βουλευτές αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ, δεν είναι τώρα ούτε δημοτικοί σύμβουλοι»


Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου είναι οι βουλευτές Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Κώστας Κατσίκης και Κώστας Ζουράρις και ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγανης.

Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Επέβαλε μάλιστα και κομματική γραμμή στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, αφού είπε ότι θα διαγράψει από το κόμμα όποιον βουλευτή ψηφίσει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφο εμπιστοσύνης.

«Μία από τις θέσεις στο πρώτο συνέδριό μας ήταν να μην παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας. Για αυτό ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που πονάμε, την χτίσαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είδαμε για πρώτη φορά να συγκρούεται με τη διαφθορά, που έδωσε ελπίδα στους Ελληνες, έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια. Αλλά αν εμείς δώσουμε την εμπιστοσύνη μας θα είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών, την παράδοση του όρου Μακεδονία», είπε ο κ. Καμμένος.

«Τη δεδομένη στιγμή που τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά υποκρύπτεται ξεκάθαρα θέμα εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών, με πολύ βάρος στην καρδιά μας λέμε όχι», συμπλήρωσε.

«Στην τελευταία συνεδρίαση ρώτησα την ΚΟ αν καταρχήν υπάρχουν διαφωνίες για Συμφωνία των Πρεσπών. Η μόνη διαφωνία που υπάρχει είναι του Παπαχριστόπουλου που την έχει εκφράσει εδώ και καιρό. Οι υπόλοιποι, όσοι εκλήθησαν να λάβουν θέση, ήταν ξεκάθαροι κατά της Συμφωνίας. Συμπεριλαμβανομένου του κ. Κόκκαλη. Απούσα ήταν η κ. Κουντουρά. Είναι γνωστές οι θέσεις του καθενός και το τι θα πράξουμε στις 2 ψηφοφορίες. Πλην των 2 υπουργών που βρίσκονται στην Κίνα, ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει χθες το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα.
Δεν περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Θα προχωρήσουμε με εντιμότητα και απέναντι στον εταίρο μας και στον λαό. Αν τεθεί θέμα εμπιστοσύνης θα ψηφίσουμε αυτό που θα δεσμευτεί ο καθένας ξεχωριστά. Αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική θέση με ψήφο, θα διαγραφούν», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας θέτει θέμα εμπιστοσύνης λόγω «υπερευαισθησίας» γιατί «δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει».

Δεν ελέγχει τους «αντάρτες»
Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Π. Καμμένος δεν ελέγχει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Η Ελενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης, οι οποίοι απουσιάζουν στην Κίνα («δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από το Σινικό Τείχος», ειρωνεύτηκε ο κ. Καμμένος στην συνέντευξη τύπου), καθώς και ο Θ. Παπαχριστόπουλος αναμένεται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Επομένως η «απειλή» Καμμένου για άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα είναι κενή περιεχομένου και εκ του ασφαλούς, αφού η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία: στις ψήφους από τους «αντάρτες» των ΑΝΕΛ θα προστεθούν και οι ψήφοι από την Ενωση Κεντρώων (Γ. Σαρίδης), Το Ποτάμι (Σπ. Δανέλλης) και την ανεξάρτητη Κατερίνα Παπακώστα.

Από τους ΑΝΕΛ οι μόνοι που ενδεχομένως δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα (για την τιμή των όπλων) είναι ο Πάνος Καμμένος, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Κ. Κατσίκης.

Νεότερη Παλαιότερη