Θεσσαλονίκη : Ελευθερος αφέθηκε ο γιατρός που συνελήφθη με "φακελάκι" στο χέρι

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του σε ειδική ανακρίτρια, ο γιατρός δημοσίου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενος ότι εισέπραξε «φακελάκι» από γυναίκα ασθενή του, για να παρακάμψει τη λίστα αναμονής σε χειρουργείο.

Ο 56χρονος γυναικολόγος-ογκολόγος αρνήθηκε την κατηγορία της δωροληψίας κατ' επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος) που του αποδόθηκε. 

«Δεν απαίτησα χρήματα» φέρεται να απολογήθηκε στην ανακρίτρια που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς, υποστηρίζοντας πως, όταν η καταγγέλλουσα ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο ενόψει του χειρουργείου, εκείνη του παρέδωσε φάκελο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 1.000 ευρώ για να τον «ευχαριστήσει». 

Κατά την έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. στο γραφείο του βρέθηκαν άλλα 1.000 ευρώ, ποσό που θεωρήθηκε ότι είναι επίσης προϊόν δωροληψίας, κάτι που ο ίδιος όμως αρνήθηκε.

Τελικά, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και με καταβολή εγγύησης, ύψους 10.000 ευρώ.
Νεότερη Παλαιότερη