"Στην συνείδησή μας, η Μακεδονία παραμένει μία και Ελληνική"

"Στην συνείδησή μας, η Μακεδονία παραμείνει μία και Ελληνική"

✱Του Διαμαντή Γκολιδάκη
Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019. Μια ημέρα θλίψης.
153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της συμμαχίας των προθύμων, με τη συνεισφορά των ΑΝΕΛ, ύψωσαν το χέρι τους και ψήφισαν «Ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών. 
Παραχώρησαν έτσι στα Σκόπια την μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Υποχώρησαν από την πάγια εθνική θέση τριών δεκαετιών που είχε διαμορφωθεί από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και έξι Πρωθυπουργούς.
Ζήτησαν την ψήφο των πολιτών για να «σκίσουν» τα μνημόνια και να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, αλλά στα «ψιλά γράμματα» του προγράμματος τους ήταν η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Στις επικείμενες εκλογές πρέπει όλοι να δουν ξεκάθαρα τις θέσεις των κομμάτων και να μην παρασυρθούν γι άλλη μια φορά από την εύκολη συνθηματολογία.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι η ψήφιση της συμφωνίας δημιουργεί μη αναστρέψιμα αποτελέσματα για τη χώρα μας.

Στη συνείδηση μας η Μακεδονία παραμένει μία και Ελληνική.
Ωστόσο, χρέος μας την επόμενη ημέρα, είναι να μην επιτρέψουμε το διχασμό της κοινωνίας που επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Ως υπεύθυνη πατριωτική δύναμη οφείλουμε να  καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να αμβλύνουμε τα επιζήμια αποτελέσματα της συμφωνίας, ιδίως στον τομέα των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με το ζήτημα της χρήσης του όρου «μακεδονικός». 
Να προστατεύσουμε με αυτό τον τρόπο τα συμφέροντα της Ελλάδας, τόσο των επιχειρήσεων όσο και των πολιτών της Μακεδονίας μας.

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν περιορίζει το δικαίωμα άσκησης βέτο εκ μέρους της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την ενταξιακή διαδικασία της γειτονικής χώρας στην ΕΕ.


Διαμαντής Γκολιδάκης
Καρδιολογος, PhD 
Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ Θεσσαλονίκης

✱ Ο Διαμαντής Γκολιδάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8 Ιουνίου του 1977 και μεγάλωσε στη περιοχή της Καλαμαριάς. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και στη συνέχεια εργάστηκε ως Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου Υπαγόμενος στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κοζάνης. 
Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις ως Οπλίτης Ιατρός στο Υγειονομικό Σώμα του ΓΕΣ το 2006 . 

Στα επόμενα χρόνια που ακολούθησαν εργάστηκε ως ειδικευόμενος ιατρός σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής , συμμετείχε και παρακολούθησε πλήθος  παθολογικών και καρδιολογικών συνεδρίων και το 2014 απέκτησε την ειδικότητα του Ειδικού Καρδιολόγου. 
Από το 2014 διατηρεί καρδιολογικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά) και το 2017 ανακηρύσσεται Αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Πέρα από το ιατρικό και ερευνητικό του έργο, ασχολήθηκε με την αρθρογραφία σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Εκλέχτηκε σύνεδρος στις συνεδριακές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας το 2016, είναι μέλος του Τομέα Υγείας της ΝΔ και από το 2017, Πολιτικό Στέλεχος της παράταξης.

Νεότερη Παλαιότερη