Αδιανόητη κατάσταση : Τώρα προμηθεύονται αλάτι οι Δήμοι

Σε παρέμβαση προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με εντολή του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, προκειμένου να διευκολυνθούν στην προμήθεια αλατιού αποχιονισμού οι δήμοι της βόρειας Ελλάδας στους οποίους εξαντλούνται τα αποθέματα.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια δεν έχει την αρμοδιότητα να διανέμει αλάτι σε δήμους και χρησιμοποιεί το αλάτι που η ίδια προμηθεύτηκε ώστε να διατηρεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητάς της, ωστόσο επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για αλάτι για τους δήμους στη Βόρεια Ελλάδα. 
Μάλιστα, ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, "οι Ελληνικές Αλυκές στην περιοχή της Κομοτηνής έχουν ακόμη ένα απόθεμα αλατιού αποχιονισμού, της τάξης των δέκα χιλιάδων τόνων, συνεπώς οι δήμοι που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν αλάτι έχουν τη δυνατότητα να στείλουν οχήματα στην Κομοτηνή για το σκοπό αυτό". 
Στο μεταξύ ο κ. Στεργιάδης γνωστοποίησε ότι στην ανατολική Θεσσαλονίκη έχει μειωθεί η ένταση της χιονόπτωσης, αναμένεται νέα χιονόπτωση στο εσωτερικό της πόλης στις 7 με 8 το βράδυ ως τις 12 τα μεσάνυχτα και για αύριο προβλέπεται χιονόνερο και άνοδος της θερμοκρασίας.
Νεότερη Παλαιότερη