Θεσσαλονίκη : 2nd Rumbatacon Dance Weekend


Το 2ο Rumbatacon Dance Weekend είναι γεγονός!
Η  Αrt e Danza - Cuban Project διοργανώνει για δεύτερη  χρονιά στη Θεσσαλονίκη ένα μοναδικό  Κουβανέζικο  χορευτικό διήμερο με υψηλό εκπαιδευτικό περιεχόμενο που καλύπτει το σύνολο των απαιτήσεων ενός  χορευτή, δημιουργώντας σωστές βάσεις  και παρέχοντας του τις απαραίτητες  γνώσεις  για την μετέπειτα χορευτική του εξέλιξη .
«Το Rumbatacon είναι το μοναδικό φεστιβάλ αφροκουβανέζικων χορών που γίνεται στην Θεσσαλονίκη. Συμμετέχουν καθηγητές και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να διευρυνθούν οι ορίζοντες των χορευτών έτσι ώστε να καλυφθεί η συνεχής ανάγκη για μόρφωση και γνώση, με βασική του αξία τον σεβασμό στο είδος του χορού και στους συγχορευτές μας» Αναφέρει η Μάρθα Θεραπίδου χοροδιδάσκαλος,  ιδρύτρια  της  Αφροκουβανέζικης ομάδας  χορού  Art e Danza –Cuban Project και διοργανώτρια του Rumbatacon.    
Το χορευτικό διήμερο  θα διεξαχθεί στην Χ.Α.Ν.Θ στις  23 και 24 Φεβρουαρίου, ώρες  12.00μ.μ. με  19.00μ.μ. .Κορυφαίοι του χώρου Κουβανοί και  Έλληνες  καλλιτέχνες  θα σας μεταδώσουν τις γνώσεις  τους, φετινοί καλεσμένοι χοροδιδάσαλοι  ο Julio Manguero και  η  Lianette Granados, μαζί τους  διδάσκει  η  Μάρθα Θεραπίδου  και πλαισιώνει  o ανερχόμενος στο χώρο Μπατσάκης Θοδωρής. 
Περιλαμβάνει εκπαιδευτικά μαθήματα Αφροκουβανέζικων χορών, Κουβανέζικης Rumba, Reggaeton, Κουβανέζικη Salsa, Styling και Μουσικολογία με Live Session κρουστών από τον Jahvier Martinez Gallego. 
Το βράδυ του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου στις 10.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί το επίσημο πάρτι του χορευτικού διημέρου, στο bar Ξαρχάκος με Animations, Show και πολύ χορό!
Επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης: https://rumbatacon.splashthat.com/ 




Νεότερη Παλαιότερη