Δήμος Νεάπολης – Συκεών : Η ανικανότητα Κράτους και Δήμου οδηγεί σε έξαρση της εγκληματικότητας

Με θλίψη αλλά και με οργή, γίναμε μάρτυρες τις τελευταίες ημέρες, ακόμη ενός περιστατικού εγκληματικότητας στην περιοχή των Πεύκων, με την ένοπλη ληστεία σε βάρος συνδημοτών μας, τους οποίους τραυμάτισαν οι αδίστακτοι ληστές. Δυστυχώς όλο και περισσότερα παρόμοια κρούσματα καταγράφονται, όχι μόνο στην περιοχή των Πεύκων, αλλά σε ολόκληρο το δήμο Νεάπολης – Συκεών.
Είναι φανερή στο δήμο μας η αδυναμία αστυνόμευσης, η οποία προέκυψε αφενός από τον τραγικά ελλιπή σχεδιασμό στην τοποθέτηση των αστυνομικών τμημάτων στην περιοχή μας και αφετέρου από την ανικανότητα ή και απροθυμία του κ. Δανιηλίδη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Η αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων της Θεσσαλονίκης το 2016, βρήκε τον κ. Δανιηλίδη να συναινεί (επειδή τότε δεν ήταν προεκλογική περίοδος) στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, αφήνοντας ένα μόνο αστυνομικό τμήμα στις Συκιές. Μάλιστα, επιχειρηματολογούσε υπέρ αυτής της «λύσης», ως ειδήμων επί θεμάτων δημόσιας τάξης. 
Σήμερα ανακάλυψε το πρόβλημα, αφού οι συνδημότες μας γνώρισαν τον τρόμο των εγκληματιών. Και ποια είναι η λύση για τον διαρκώς καταγγέλλοντα δήμαρχο; Να ζητήσει την παρέμβαση Εισαγγελέα, υπονοώντας πως κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους! Νομίζει δυστυχώς, ότι κραυγάζοντας για μια ακόμη φορά: «φταίνε οι άλλοι», θα παραπλανήσει εκ νέου τους πολίτες.

Κι όμως υπήρχαν λύσεις, που ο κ. Δανιηλίδης δεν εφάρμοσε.
Όπως η πρόταση που υπέβαλε, ο Λάζαρος Ωραιόπουλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία μικρού ευέλικτου αστυνομικού σταθμού σε παραχωρούμενο δημοτικό κτίριο, κατά το πρότυπο ανάλογου που δημιουργήθηκε στο Πανόραμα, από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Τελικά, αποφασίσθηκε η δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής με συμμετοχή και άλλων φορέων για την προώθηση του θέματος. 
Όμως κι εκεί εφαρμόστηκε η τακτική Δανιηλίδη. Δεν συστάθηκε ποτέ η επιτροπή και μια ακόμα δημοκρατική διαδικασία συγχωνεύτηκε – όπως τα αστυνομικά τμήματα- στην «αρχή του ενός ανδρός» στον δήμο μας…

Επαναφέρουμε αυτή την πρόταση, που γίνεται τραγικά επίκαιρη, αλλά υπενθυμίζουμε και μια παλαιότερη του Γρηγόρη Χατζησάββα, για τη διεκδίκηση κατασκευής αστυνομικού τμήματος στην περιοχή Στρεμπενιώτη, όπου υπάρχει κατάλληλο οικόπεδο ιδιοκτησίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μια ακόμη πρόταση που συνάντησε την προκλητική αδιαφορία του σημερινού δημάρχου… 

Επιπρόσθετα, δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε τη δημιουργία αστυνομικού σταθμού στην περιοχή των Πεύκων, ο οποίος θα μπορεί να αποτελέσει επίκεντρο αστυνόμευσης και για τις γειτονικές περιοχές του Φιλύρου και του Ασβεστοχωρίου. Για τον σκοπό αυτό θα ζητήσουμε τη συνδρομή και του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, ώστε να κατατεθεί ως κοινό αίτημα.
 Τολμάμε να διεκδικούμε με προτάσεις σύνθεσης και συνεργασίας, αντί για τις άναρθρες κραυγές και τις εκ των υστέρων καταγγελίες, συχνά υποκριτικές και αποπροσανατολιστικές, για τις ευθύνες ενός δημάρχου που στην αρχή συναίνεσε στην περιστολή της αστυνόμευσης και κατόπιν άρχισε την επιστολογραφία για να αποσείσει τις ευθύνες του. 
Σύντομα, θα επανέλθουμε στο θέμα με ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. 

Για την κίνηση «Άλμα στο Μέλλον»
Λάζαρος Ωραιόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών

Νεότερη Παλαιότερη