Θεσσαλονίκη : Διώξεις για τον θάνατο της άτυχης Λίνας Κοεμτζή

Δύο νέες διώξεις για τον θάνατο της Λίνας Κοεμτζή - Τι λένε οι κατηγορούμενοι
Η οικογένεια της Λίνας Κοεμτζή, ζητάει δικαίωση για τον θάνατο του παιδιού της, της νεαρής φοιτήτριας που βούτηξε στο κενό, βάζοντας τέλος στη ζωή της, επειδή διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες της

Η Λίνα Κοεμτζή φέρεται να είχε έρθει σε επαφή με ερασιτέχνη φωτογράφο για μια αποκαλυπτική φωτογράφιση, με τον όρο να μη διαρρεύσουν οι φωτογραφίες της στην πόλη όπου ζούσε. Ο φωτογράφος, φέρεται να μην κράτησε το λόγο του και οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν σε όλα τα Γιαννιτσά.

Ο εισαγγελέας άσκησε νέες διώξεις σε δύο νεαρούς που παραβίασαν προσωπικά δεδομένα της άτυχης κοπέλας, διακινώντας γυμνές φωτογραφίες της 21χρονης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι σε απόλυτη συνεννόηση, εκβίαζαν μία νέα φοιτήτρια με γυμνές φωτογραφίες, υλικό και βίντεο», ανέφερε ο Αντώνης Ξυλουργίδης, δικηγόρος της οικογένειας της Λίνας Κοεμτζή.

Σύμφωνα με το «Μαζί σου», οι παρακάτω συνομιλίες στο Messenger ανάμεσα στην κοπέλα και τον ερασιτέχνη φωτογράφο, ήταν χαρακτηριστικές...

"Φ: Θα είσαι το βασικό μου μοντέλο. Άκουσέ με. Ήσουν από πάντα μοντέλο μου ή δεν ήσουν;
Λ: Είναι δικό σου θέμα. Πιάσε όλους να σβήσουν τις φωτογραφίες.
Φ: Μα δεν τις έδωσα εγώ
Λ: Ναι, αλλά μου στέλνουν μηνύματα, μην τα δουν οι γονείς μου
Φ: Εντάξει, τις κατέβασα, μόνο τρειςτέσσερις διέρρευσαν. Σου έχω κλείσει δουλειά για το καλοκαίρι."

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι γονείς της αυτός, δεν κατέβασε ποτέ τις φωτογραφίες...

"Λ: Καλά ρε, πόσες ανέβασες; Σβήσε ό,τι έχεις.
Φ: Ναι σε ρώτησα με δουλεύεις;
Λ: Ναι, αλλά είπαμε να μην φαίνομαι. Μέχρι και ένα 5χρονο μου είπε, είδα γυμνές φωτογραφίες σου
Φ: Ναι, αλλά με πιέζεις, προσπαθώ. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα στη δουλειά μου.
Λ: Πλέον όλα τα Γιαννιτσά είδαν τις φωτογραφίες. Τώρα με φωνάζουν που…α."

Τι είπαν οι δύο κατηγορούμενοι
Ο κατηγορούμενος ερασιτέχνης φωτογράφος μίλησε στο «Μαζί σου» και είπε: «Άρχισαν μετά από δυο-τρεις μήνες να εμφανίζονται οι γυμνές φωτογραφίες, που με ξάφνιασε κι εμένα και τη Γαλήνη. Για τον επόμενο ένα χρόνο, προσπαθούσα να εντοπίσω ποιος έχει στην κατοχή του γυμνές φωτογραφίες. Η Λίνα ήταν πιο ψύχραιμη από μένα. Οσον αφορά στο πώς βρέθηκαν σε χέρια τρίτου δεν μπορώ να καταλάβω. Λυπάμαι για το θάνατό της. Ξέρω ότι η διαρροή των φωτογραφιών δεν σχετίζεται με τον θάνατό της. Δεν θέλω να μιλήσω γι αυτό τώρα. Μου ζητούσε να μεσολαβήσω για να μην χωρίσει με το φίλο της.

Ο άλλος κατηγορούμενος, ο 20χρονος, που είναι και μακρινός συγγενής της, τόνισε: «Με είχαν καλέσει να πω για τις συνομιλίες της Λίνας. Εκείνη με ανέφερε σε κάποιες από αυτές. Δεν έδωσα σημασία ξανά. Δεν ξέρω καν αν είναι αλήθεια αυτά. Την προηγούμενη μέρα την είχα δει σε γάμο, χαιρετηθήκαμε. Μια χαρά την είδα, χόρευε ήταν καλά. Μακρινά ξαδέρφια είμαστε. 
Έλεγε στα μηνύματα ότι και καλά εγώ έχω πολλά κονέ κι έχω τις φωτογραφίες και τις διέρρευσα εγώ. Όλη η σχολή τις είχε δει. Τις έχουν ανεβάσει οι ίδιες. Πόζαρε κανονικά. Κακό του κεφαλιού της, που τις έβγαλε αυτή. Δεν μπορείς να ζητήσεις τα ρέστα, έτσι; Έγινε με τη θέλησή της. Κυκλοφορούσαν πολλές φωτογραφίες. Δεν ήταν μόνο της Λίνας κι αυτές οι φωτογραφίες έχουν περάσει από χέρι σε χέρι σε όλους εδώ πέρα. Με έχουν μπλέξει και είμαι σίγουρος ότι θα μπλέξουν κι άλλους άκυρους».
Νεότερη Παλαιότερη