Αποστράτευση "ενοχλητικού" αξιωματικού από την Πυροσβεστική

Αποστρατεύεται από την πυροσβεστική ο συντονιστής υποστήριξης του αρχηγείου, υποστράτηγος Ιωάννης Ράμφος, όπως αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά τις τακτικές κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών για το 2019. 
Ήταν αυτός που κατέθεσε πως υπήρχαν νεκροί από την πυρκαγιά στο Μάτι ήδη πριν από τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός στο Συντονιστικό τη μοιραία βραδιά της 23ης Ιουλίου 2018.

Ο κ. Ράμφος φαίνεται να διαβίβασε στις 8 το βράδυ :
 “Προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο” ενώ στις 11 το βράδυ δηλαδή ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, ο ίδιος είχε διαβιβάσει πως “στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς.
Όλα τα άτομα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων, μεταξύ τους και παιδιά”.

 Λίγο αργότερα συμπλήρωσε πως “αναφέρω ότι τελείωσε το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς....”. Ο κ. Ράμφος ένας από τους μάχιμους στρατηγούς του Σώματος όπως λένε άνθρωποι που συνομίλησαν μαζί του, είναι φορτισμένος συναισθηματικά καθώς φεύγει από το Σώμα που τόσο αγάπησε και υπηρετούσε πιστά χρόνια, αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στους λόγους της αποστρατείας του ή να αφήσει κάποια αιχμή.
Νεότερη Παλαιότερη