Σάκης Αρναούτογλου: Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος Ευρωβουλευτής

SHARE:

Για την απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική μιλά ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος επιβεβαιώνει την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές με το Κίνημα Αλλαγής, ξεκαθαρίζοντας ότι ο μόνος λόγος που θέτει υποψηφιότητα είναι να ευαισθητοποιήσει την Ευρώπη για το μείζον θέμα της κλιματικής αλλαγής.

«Η πρόταση που έγινε από την κυρία Γεννηματά ήταν άκρως τιμητική και αφορά στο στόχο μου που είναι η κλιματική αλλαγή» σημειώνει ο κ. Αρναούτογλου στο newsit.gr.

Ο γνωστός μετεωρολόγος τονίζει πως πρέπει «να μάθει ο κόσμος τι σημαίνει κλιματική αλλαγή και να διασώσουμε το πρόβλημα όσο είναι καιρός, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι όλοι μας. Είναι ένα θέμα που με ανησυχεί και ως πολίτη και ως πατέρα. Αυτός είναι κύριος στόχος μου, τίποτα άλλο. Νιώθω ότι είναι η ώρα να κάνω κάτι πιο δραστικό και όχι να βρίσκομαι πίσω από έναν υπολογιστή και, απλώς, να γράφω για την κλιματική αλλαγή. Εδώ στην Ελλάδα, δεν έχει δοθεί η έκταση που πρέπει στο θέμα, αφού και λόγω της κρίσης, αφέθηκε λίγο στην τύχη του. Είμαστε η πρώτη γενιά η οποία βιώνει την κλιματική αλλαγή και πρέπει να της δώσουμε μια τέτοια διάσταση έτσι ώστε ο κάθε Έλληνας, αλλά και οι πολίτες όλων των χωρών, να γνωρίζουν για αυτήν. Έχω κάποια σχέδια, τα οποία είναι και σχετικά με τη χώρα μας»

«Για παράδειγμα, αν μπορούμε να “εκμεταλλευτούμε” και κάποια πράγματα από την κλιματική αλλαγή, στον τομέα το γεωργικό ή σε άλλον. Τα άκουσε τα σχέδιά μου η κυρία Γεννηματά, της άρεσαν και προχωρήσουμε. Δηλαδή, δεν θα μπορούσα να πω όχι” σε μια τέτοια πρόταση. Η Φώφη Γεννηματά έχει δει εκπομπές μου και με παρακολουθεί στο Facebook. Και μου ζήτησε ακριβώς αυτό. Διαφορετικά, δεν θα έβαζα υποψηφιότητα. Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Δεν έχω σχέση με την πολιτική, ούτε είχα ποτέ στο μυαλό μου να αναμιχθώ με τα πολιτικά” λέει στο newsit.gr ο επί χρόνια παρουσιαστής του δελτίου καιρού της ΕΡΤ3.

«Απο παιδί ήμουν του κέντρου»
«Θεωρώ ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα απόλυτα δημοκρατικό κόμμα. Εγώ πάντα ήμουν στη μέση, για να το πω έτσι. Από παιδί ήμουν του κέντρου, δεν ήμουν των άκρων. Γενικά, θέλω να υποστηρίζω τη μέση οδό», λέει ο Σάκης Αρναούτογλου σχετικά με την ιδεολογική του συγγένεια με το ΚΙΝ.ΑΛ.,

Ξεκαθαρίζει ότι η προσπάθεια ανάμιξης με την πολιτική δεν έχει καμία σχέση με την εξαργύρωση της όποιας δημοσιότητας έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας, με καινοτόμες ιδέες δελτία καιρού στην τηλεόραση: “Θα μπορούσα να ασχοληθώ με την πολιτική εδώ και χρόνια. Είμαι είκοσι χρόνια στην τηλεόραση. Δεν το είχα κάνει ως τώρα.

Δεν είμαι πολιτικός, ούτε κατάγομαι από πολιτική οικογένεια, ούτε με ενδιέφερε η πολιτική. Είναι σημείο των καιρών αυτή μου η απόφαση και την πήρα, εμπλεκόμενος καθημερινά με την πρόγνωση του καιρού. Αν κάποιοι θέλουν να με κατηγορήσουν ότι επέλεξα τώρα για άλλους σκοπούς ή απάντηση είναι “όχι”. Θα μπορούσα να έχω βάλει υποψηφιότητα και την προηγούμενη πενταετία, που η κρίση ήταν εντονότερη. Αλλά, δεν νιώθω πολιτικός με την ευρεία έννοια, νιώθω πολίτης που μπορεί να προσφέρει κάτι και στον τόπο μου, αλλά και πανευρωπαϊκά και παγκόσμια, για να δούμε πώς μπορούμε να ενεργήσουμε όλοι μας για να κάνουμε, έστω και την τελευταία στιγμή κάτι για να μειώσουμε τη θερμοκρασία, η οποία δείχνει ότι ανεβαίνει, πραγματικά, με όλα τα επακόλουθά της, σε παγκόσμιο επίπεδο”.

«Αν δεν ενηλικιωνόταν ο γιος μου δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα»
«Έχω έναν γιο στα 18. Δεν θα το έκανα αυτό πριν, δεν θα τον άφηνα να μεγαλώνει μόνο του και εγώ να ταξιδεύω διαρκώς. Ήμουν κοντά του, μεγάλωσε, είναι μαθητής στην τρίτη λυκείου, γίνεται 18 και θα μπορώ, αν εκλεγώ, να λείπω κάποιες μέρες” τονίζει ο γνωστός παρουσιαστής, ενώ αναφερόμενος στο πόσο τον έχει στηρίξει η οικογένειά του σε αυτήν την απόφαση και κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στη σύζυγό του, λέει: “Αν υπάρχει οργάνωση όλα συνδυάζονται. Με τη βοήθεια και της οικογένειάς μου νομίζω ότι θα τα καταφέρω να ανταπεξέλθω.

Δεν είμαι και ο μοναδικός. Υπάρχουν άλλοι που έχουν καταφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που θα μπορούσα να καταφέρω εγώ. Και ο αδερφός μου και όλοι μου έδωσαν τις ευχές τους για ό,τι καλύτερο. Ξέρουν ότι είμαι πάρα πολύ προβληματισμένος, ως πατέρας καταρχάς, με την κλιματική αλλαγή. Η σύζυγος με παροτρύνει. Είναι αλλοδαπή, μισή Μεξικάνα, μισή Αμερικάνα, έχει τις απόψεις της για την κλιματική αλλαγή, είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του να γίνονται πράγματα σχετικά με το θέμα. Είναι χαρούμενη που το αποφάσισα”.

«Ο Γρηγόρης είναι συμβουλάτοράς μου»
Πριν πάρει την απόφαση για αυτήν την υποψηφιότητα ο Σάκης Αρναούτογλου συμβουλεύτηκε και τον αδερφό του, Γρηγόρη, ο οποίος τον παρότρυνε, τον υποστήριξε, αλλά του χτύπησε και κάποια “καμπανάκια κινδύνου”, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις αρνητικές επιπτώσεις της δημοσιότητας:

«Με το Γρηγόρη μιλάμε για τα πάντα, είναι συμβουλάτοράς μου σε πολλά θέματα. Με υποστήριξε πολύ, γιατί ξέρει ότι ό,τι έχει σχέση με το κλίμα, είναι η ζωή μου. Μου είπε ότι από εδώ και στο εξής μπορεί να ακούσω πάρα πολλά και ότι πρέπει να έχω υπομονή, γιατί ο χώρος είναι δύσκολος. Εγώ δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν αμιγώς πολιτικό πρόσωπο. Δεν έχω εμπλακεί με την πολιτική, δεν μου αρέσει η πόλωση, δεν θέλω να κατηγορώ, εμένα με ενδιαφέρει η κλιματική αλλαγή και μόνο”.

Τέλος, ο έμπειρος προγνώστης καιρού δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο πόσο τον επηρέασαν οι περίπου 220.000 φίλοι που έχει στο Facebook, ώστε να πάρει την απόφαση της υποψηφιότητάς του, λέγοντα ότι του έχουν στείλει πολλά μηνύματα, κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια, ρωτώντας τον γιατί δεν ενεργοποιείται περισσότερο σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές.

Μέλι κρέμα Γεωργάκα

Μέλι κρέμα Γεωργάκα
Το λατρεύουν τα παιδιά
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γνώμη Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Εκλογές 2019 Ελλαδα Εξοδος επιδόματα Επιχειρησεις Εργασιακά Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια κοροναϊός Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη παιδεία Περιβάλλον Περιεργα πολιτική Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Σάκης Αρναούτογλου: Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος Ευρωβουλευτής
Σάκης Αρναούτογλου: Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος Ευρωβουλευτής
https://1.bp.blogspot.com/-8lsdCSawcPo/XFcRk3PqkUI/AAAAAAAB3LM/rrvtvqKe9S0BjoFKwNeNAJsGK1qy0SyVgCLcBGAs/s640/sakis-arnaoutoglou-min.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-8lsdCSawcPo/XFcRk3PqkUI/AAAAAAAB3LM/rrvtvqKe9S0BjoFKwNeNAJsGK1qy0SyVgCLcBGAs/s72-c/sakis-arnaoutoglou-min.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2019/02/blog-post_33.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2019/02/blog-post_33.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy