Ο Ντίνος Κωστόπουλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, με τον Γιώργο Ορφανό

Ξεχωριστή παρουσία στο δυναμικό του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιώργου Ορφανού θεωρείται η απόφαση του προέδρου του “Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας” Ντίνου Κωστόπουλου να κατέλθει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού “Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον”. 

Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε, ο γνωστός επικοινωνιολόγος και επί σειρά ετών γνώριμος παρουσιαστής ραδιο/τηλεοπτικών εκπομπών και οργανωτής πολλών πετυχημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων “ Αποφάσισα να στηρίξω την υποψηφιότητα του Γιώργου Ορφανού για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, γιατί στο πρόσωπό του, η πόλη που ζούμε, που δημιουργούμε και που αγαπάμε, έχει πολλά να κερδίσει για το παρόν και το μέλλον της. Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται μια νέα δυναμική, με νέους και καθαρούς εκπροσώπους, χωρίς την κομματική τους ταυτότητα, αλλά βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον της πόλης μας. Τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης χρειάζονται λύσεις με αποδεδειγμένα ικανούς και δραστήριους εκπροσώπους, με αξίες και αρχές, με εμπειρία, με γνώση και στρατηγική, με “φρέσκιες ιδέες” και προ παντός με αγάπη για τον τόπο μας. Έτσι, θα ξαναγεννηθεί η ελπίδα στη γειτονιά, στον ελεύθερο επαγγελματία, στην τοπική μας αγορά και προπαντός στη νεολαία μας, που ήταν και είναι πάντα, ο αξιολογώτερος καρπός της κοινωνίας μας. Για να ξαναγίνει η Θεσσαλονίκη μας, καθαρή πόλη - πρότυπο, πρωτεύουσα πόλη του πολιτισμού, του συνεδριακού τουρισμού και της καινοτομίας”. 

Ο Ντίνος Κωστόπουλος είναι πρόεδρος του “Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας”, σύμβουλος επικοινωνίας επί σειρά ετών σε οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις, πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Επικοινωνίας & Διαφήμισης Βορείου Ελλάδος (ΕΕΔΕΒΕ), της ηλεκτρονικής εφημερίδας BBN Business Balkan News, εκπρόσωπος του “Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων” με ειδικό συμβουλευτικό ρόλο ECOSOC του Ο.Η.Ε., εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Αμερικανικού εκθεσιακού φορέα HERMES EXPO και της Hellenic News of America, σύμβουλος επικοινωνίας επί σειρά ετών του πολυ-συνεδρίου MONEY SHOW στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και είναι μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, της Χ.Α.Ν.Θ., του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης “Ο Κολοκοτρώνης”, του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (Σ.Φ.Ε.Ι.), του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος κ.α. 
Ως δημοσιογράφος συνεργάσθηκε επί σειρά ετών, στις εφημερίδες “Ελληνικός Βορράς”, “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη”, εξέδιδε την εβδομαδιαία εφημερίδα “Νέα Εποχή”, ήταν η “ψυχή” του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού στη Θεσσαλονίκη της TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και στη συνέχεια το 1993 στην ΕΤ-3 συνεργάστηκε με τον Γιάννη Νικολόπουλο στην αναμόρφωση του προγράμματός της. Ήταν εκπρόσωπος στη Θεσσαλονίκη της εφημερίδας “Εβδόμη” και επί σειρά ετών συνεργάσθηκε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ρίζο στις εφημερίδες “Ελεύθερος Τύπος” και “Αδέσμευτος Τύπος”. Εξέδιδε επίσης πολλές εφημερίδες για επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς (“ΤΡΙΑ” της ΕΡΤ3, “Ο Λιμήν” του Ο.Λ.Θ., “Τα Νέα της Ήβη - PEPSI - SevenUp”, “Auto News” της BMW Αδαμίδης, LIVE Money Show κ.α.). Άρθρα του δημοσιεύθηκαν σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά “Επιλογές”, “Χρόνος”, “Oπτικοακουστική / Stereo HI-Fi”, “Mακεδονική Οικονομία”, “Κυριακή της Βορείου Ελλάδος”, “Επικοινωνία & Διαφήμιση” κ.α. και σήμερα στην εβδομαδιαία free Press “Karfitsa” του εκδότη Νίκου Καραμανλή.
Ως παραγωγός και παρουσιαστής ραδιο/τηλεοπτικών εκπομπών, συνεργάσθηκε επί σειρά ετών στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, στο “Κανάλι 1” του Ράδιο Μακεδονία και στον Antenna 97,5 fm. Στην τηλεόραση της TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με τη σειρά εκπομπών “Πίσω από τα φώτα” και στην ΕΤ3 με τη σειρά εκπομπών “Ραντεβού με τ’ αστέρια” και “Το μουσικό Express της εβδομάδος”.
Στον ιδιωτικό επαγγελματικό τομέα, ίδρυσε στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Προβολής & Δημοσιότητας “LIVE PRESS” της μακροβιότερης διαφημιστικής εταιρίας στην Ελλάδα και συμμετείχε στις εταιρίες “Euromedia”, “Inter-Fair” και “Below the Line”.
Ως διοργανωτής και σύμβουλος επικοινωνίας συμμετείχε σε πολλά κορυφαία γεγονότα της Θεσσαλονίκης (European Champions League Final Four 2005 & 2006, Αλησμόνητες Πατρίδες - 80 χρόνια ΠΑΟΚ , 50 Ευρωπαϊκή Ένωση στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη (1957 - 2007), 80 χρόνια Ελληνικό Ραδιόφωνο, 100 χρόνια ΗΡΑΚΛΗΣ (1908 - 2008), Αγώνες Στίβου Ν/Α Ευρώπης με το Υπουργείο Αθλητισμού, στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ και στα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης επί σειρά ετών, Εβδομάδες Ελληνικού Κοσμήματος του ΕΛΚΕ με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Nostalgia Party με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ΟΠΠΕΘ ‘97, “Το πιο νοσταλγικό πάρτυ της ζωής μας” με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, “Μόδα & Αθλητισμός κατά του Καρκίνου”. εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Μέγα Αλέξανδρο με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, 60 χρόνια Ρίμινι από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, 40 χρόνια Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο, Τιμητικές βραβεύσεις Βασ. Χατζηπαναγή, Γιώργου Κούδα, Βασ. Παπαγεωργόπουλου, Μαρινέλλας και Ποντιακού Ελληνισμού, Πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, Ανθοέκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κειμήλια του Πρωτάτου του Αγίου Όρους, Ναυτική Εβδομάδα, Υδάτινοι πόροι και Περιβάλλον για την Περιφέρεια Αττικής, Για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον για τη Νομαρχία Χαλκιδικής, Ράλλυ ΔΕΘ - Ράλλυ Θερμαϊκού του Α.Ο.Θ., Βράβευση Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου EURO 2008, Βραδιές Επικοινωνίας - Βραβεία “Επιχειρείν”, 100 χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλονίκη (1912 - 2012), Δωρεάν Ιατρικές προληπτικές εξετάσεις για ανέργους, άπορους, πολύτεκνους και ανασφάλιστους, Βραβεία Ευποιϊας, Εθελοντική Αιμοδοσία κ.α.

Νεότερη Παλαιότερη