Χαλκιδική : Δυνατό όνομα στο ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα, προκαλεί αναταράξεις στην Κεντρική Μακεδονία

Προς άγραν υποψηφίων αλλά και αξιολόγηση όσων ενδιαφέρονται, έχουν επιδοθεί οι επικεφαλής δημοτικών αλλά και περιφερειακών συνδυασμών για τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου.

Ο νέος νόμος του «Κλεισθένη» που ισχύει πλέον δίνει τη δυνατότητα για δημιουργία πολλών συνδυασμών ακόμη και σε τοπικά επίπεδα με αποτέλεσμα οι μνηστήρες να είναι πολλοί.
Θέμα φυσικά εξακολουθεί να είναι η ποσόστωση των γυναικών που από 30% έγινε 40% κάτι που σημαίνει ότι σε επίπεδο κυρίως επαρχιακών πόλεων να μην υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς τους για την στελέχωση των ψηφοδελτίων.
Στην Χαλκιδική, με την Κασσάνδρα να έχει πάνω από πέντε συνδυασμούς, με τον Δήμο Νέας Προποντίδας να έχει μέχρι σήμερα τρεις δημοτικούς συνδυασμούς, με την Σιθωνία να διεκδικείται από έναν έμπειρο παλιό αυτοδιοικητικό κι άλλους τρεις όπως λένε οι πληροφορίες, τα πράγματα είναι περίπλοκα και όλα θα παιχτούν σε λίγους σταυρούς.

Πιο εύκολα βέβαια είναι τα πράγματα για τον Δήμο Πολυγύρου όπου το απόλυτο φαβορί ακούει στο όνομα Αστέριος Ζωγράφος, χωρίς κανείς μέχρι σήμερα (εκτός ΚΚΕ) να διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο.
Όσον αφορά στο Δήμο Αριστοτέλη η κατάσταση μέχρι σήμερα είναι λίγο περίεργη με δυνάμεις παλαιών αυτοδιοικητικών από πολλούς χώρους να στηρίζουν υποψήφιους και από την πλευρά Βαλιάνου αλλά και από την πλευρά Τσακνή.
Η διεκδίκηση της περιφέρειας με αρχηγό τον κύριο Τζιτζικώστα παρουσιάζει ενδιαφέρον μετά την απόφαση να μην είναι υποψήφια, η κατά γενική ομολογία πετυχημένη παρουσία της κυρίας Κατερίνας Ζωγράφου, ο δρόμος ανοίγει στην Βόρεια Χαλκιδική με έντονο ενδιαφέρον να είναι στο ψηφοδέλτιο, από έναν άνθρωπο που γνωρίζει την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει υψηλόβαθμες γνωριμίες στο κόμμα της ΝΔ, είναι αγαπητός στην περιοχή αλλά κυρίως μπορεί αποδεδειγμένα να είναι ενωτικός και μάχιμος, διότι για πολλά έτη διετέλεσε και αντιδήμαρχος της περιοχής.
Μετά τον νυν Αντιπεριφερειάρχη κύριο Γιώργου, ίσως το προαναφερθέν πρόσωπο μπορεί να φέρει έναν πολύ μεγάλο αριθμό ψήφων στην παράταξη Τζιτζικώστα.
Σε λίγες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος Γιώργου που είναι υπεύθυνος για την Χαλκιδική, θα είναι σε θέση να ανακοινώσει κάποια ονόματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Χαλκιδικιωτών.
Γιώργος Παπαδόπουλος
Δημοσιογράφος
Νεότερη Παλαιότερη