Πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα φέρνει πόλεμο μεταξύ σεισμολόγων

Η έρευνα ΒΑΝ του καθηγητή Σεισμολογίας και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Άκη Τσελέντη, αναφέρει ότι θα υπάρξει διέγερση κι άλλων ρηγμάτων στη Δυτική Ελλάδα - «Τα στοιχεία είναι ασταθή», λέει η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κνδύνου

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ των σεισμολόγων για την ακρίβεια πρόβλεψης που έχει η έρευνα ΒΑΝ του καθηγητή Σεισμολογίας και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Άκη Τσελέντη, που προβλέπει μεγάλο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα.

Ο Άκης Τσελέντης, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «δεν έχουμε τελειώσει με το φαινόμενο στη Δυτική Ελλάδα».

Με μακροσκελή ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, την Τρίτη, εξέφρασε την ανησυχία του για ένα «φαινόμενο ντόμινο, δηλαδή να έχουμε μια διέγερση των άλλων ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή» και εξήγησε τι έγινε με την Εθνική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

Η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου αποφάνθηκε ότι τα στοιχεία είναι ασταθή και δεν χρήζουν επιπλέον μέτρων από το κράτος.

Ο πρόεδρος ο Πρόεδρος Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, Κώστας Μακρόπουλος, τονίζει ότι ο χάρτης που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον κ. Τσελέντη, δεν έχει καμία σχέση με το χάρτη που εστάλη στην επιτροπή και υπάρχει στην έρευνα της ομάδας ΒΑΝ.

Έκκληση για βοήθεια έκανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας).

«Κάνω μία έκκληση και προς τους συναδέρφους επιστήμονες αλλά και στον πληθυσμό της δυτικής Ελλάδας να μην διαχέουν πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν επιστημονική βάση».

«Η ομάδα ΒΑΑΝ στέλνει στοιχεία μόνο στις ΗΠΑ γιατί εδώ οι αρχές διασπέιρουν πανικό». είπε ο Άκης Τσελέντης και πρόσθεσε: «Θα πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε ετοιμότητα».

«Φοβάμαι ότι ο σεισμός στην Πρέβεζα δεν ήταν ο κύριος σεισμός», κατέληξε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Νεότερη Παλαιότερη