Στην κυβέρνηση όλη η "παρέα Τσίπρα"

Μια φωτογραφία – ντοκουμέντο κάνει το γύρο του διαδικτύου, στην οποία απεικονίζεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την παρέα του ως φοιτητής.

Οι εικονιζόμενοι κατά σειρά: Καρανίκας, Ηλιόπουλος, Τσίπρας, Μπαζιάνα, Κουτεντάκης, Χατζηγεωργίου, Κουγιουμτζόγλου, Τζανακόπουλος, Σακελαρίδης.

Κάποιοι από αυτούς είναι ακόμα υπουργοί και κάποιοι άλλοι έγιναν πρόσφατα. Υπάρχουν και αυτοί που έχουν αποχωρήσει.

Η Αγγελική Κουγιουμτζόγλου η μόνη της παρέας που δεν έγινε υπουργός.
Ολοι στην παρέα έγιναν υπουργοί ή κυβερνητικά στελέχη, πλην της Αγγελικής Κουγιουμτζόγλου, η οποία ζεί και εργάζεται στην Ροδόπη.

Ωστόσο και εκείνη ήταν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του 2015 και θα πολιτευθεί και στις εκλογές του 2019.

Η Αγγελική Κιουγιουμτζόγλου δεν είχε την πολιτική καριέρα που είχαν οι υπόλοιποι της παρέας (στα social media πολλοί σχολίασαν ότι μόνο το μπουκάλι δεν έγινε υπουργός), αλλά παραμένει στην αριστερά και ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου για τον «Βιοκλιματικό Σχεδιασμό και τη χρήση ΑΠΕ, από την Βαρκελώνη.

Το βιογραφικό της περιλαμβάνει συμμετοχές σε κοινωνικά και οικολογικά κινήματα αλλά και τη δραστηριοποίησή της με την Αριστερά μέσω της Νεολαίας του τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 2001, η οποία συνεχίστηκε στο πέρασμα των χρόνων με την ένταξή της στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και τη μετέπειτα συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια του τόσο στις αυτοδιοικητικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές των τελευταίων χρόνων.

Νέα μητέρα, δηλώνει επισφαλώς εργαζόμενη, στρατευμένη στην Αριστερά όχι από «εμμονή» αλλά από πίστη στο όνειρο για μία ζωή με δικαιοσύνη, ισότητα, ειρήνη, αλληλεγγύη και ευτυχία.


Αυτοί έγιναν υπουργοί
Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, στον τελευταίο ανασχηματισμό ανέλαβε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ενώ προηγουμένως ήταν διευθύντρια στο γραφείο του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εγκατέλειψε την κυβέρνηση και την πολιτική. Τώρα είναι επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο Δημήτρη Τζανακόπουλος είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Νίκος Καρανίκας, σήμερα βρίσκεται στο Μαξίμου και είναι σύμβουλος στρατηγικής ανάπτυξης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, είναι νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και τέως υφυπουργός Εργασίας.
Νεότερη Παλαιότερη