Όνομα έκπληξη από την ΝΔ, στην Α' Θεσσαλονικης

Όσο πλησιάζουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, τόσο εντείνονται οι κινήσεις των κομμάτων, ώστε να βρεθούν ετοιμοπόλεμα σε οποιαδήποτε περίπτωση, είτε αυτές διεξαχθούν τον Οκτώβριο όπως είναι προγραμματισμένο, είτε έχουμε κάποια έκπληξη ως προς το χρόνο διεξαγωγής τους, από την Κυβέρνηση.

Όλα τα κόμματα προσπαθούν να φτιάξουν όσο το δυνατόν δυνατότερα ψηφοδέλτια μπορούν, ώστε να παρουσιαστούν ικανά να αλιεύσουν τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών.

Στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Α' εκλογικής περιφέρειας της Θεσσαλονίκης, τα πράγματα δείχνουν ακόμη ρευστά,  αν και πάνω-κάτω υπάρχει ένας βασικός κορμός πολιτευτών, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.

Οι νυν βουλευτές Κωνσταντίνος Καραμανλής, Σταύρος Καλαφάτης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Έλενα Ράπτη, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ελενα Ράπτη 

Από κει και πέρα, δεκάδες είναι τα ονόματα τα οποία έχουν ακουστεί για την στελέχωση του ψηφοδελτίου.
Από τα δυνατά ονόματα που όπως όλα δείχνουν θα εισέλθει στους υποψηφίους της A' Θεσσαλονίκης, η κ. Μαρία Σπυράκη, εκπρόσωπος τύπου του κόμματος με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, η οποία έχει πυκνώσει την παρουσία και την δραστηριοποίησή της στην πόλη μας, το τελευταίο διάστημα.

Τα ιστορικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στράτος Σιμόπουλος και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να μπουν και αυτοί στο κυνήγι του σταυρού.
Στράτος Σιμόπουλος 

Στα πλαίσια της ανανέωσης του πολιτικού στελεχικού δυναμικού του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, όπως έχει ζητήσει ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι βέβαιο πως νέα ονόματα, που αναμένεται να δώσουν ώθηση και ζωντάνια στον προεκλογικό αγώνα, θα προστεθούν στα παλιά και ιστορικά στελέχη της παράταξης.

Τέτοιο παράδειγμα θεωρείται πως είναι Διαμαντής Γκολιδάκης, νεαρός καρδιολόγος από την Καλαμαριά, ο οποίος δείχνει να έχει αποκτήσει ήδη μεγάλο έρεισμα στην τοπική κοινωνία της πόλης, με την ενασχόληση με καθημερινα θέματα, που απασχολούν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.
Ο Διαμαντής Γκολιδάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου, ο Βασίλης Γάκης και ο Δημήτρης Κούβελας αποτελούν επίσης ονόματα που πιθανόν να στελεχώσουν την ομάδα των υποψηφίων.

Στην ομάδα των 20 υποψηφίων βουλευτών θα εισελθουν και επτά τουλάχιστον γυναίκες, καθώς υπάρχει και το σύστημα της ποσόστωσης από τον εκλογικό νόμο.

Πολλές και ελπιδοφόρες νέες γυναίκες της πόλης μας, εποφθαλμιούν αυτές τις θέσεις και ήδη υπάρχουν συζητήσεις για πολλές από αυτές.

Οι κυρίες Πηνελόπη Σερδάρη, Αννα Ευθυμίου,  Σύνθια Σάπικα, Σοφία Αλατζά και Λιανα Γούτα, είναι από τα ονόματα που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των ιθυνόντων του σχηματισμού του ψηφοδελτίου.

Πηνελόπη Σερδάρη

Άννα Ευθυμίου


Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην κ. Νιόβη Παυλίδου, καθηγήτριας στο ΑΠΘ, οποία φέρεται να έχει δεχτεί κρούση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο και η οποία στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν επικεφαλής παράταξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Νιόβη Παυλίδου


Επίσης ακούγονται πολλά ονόματα "επώνυμων" Θεσσαλονικιών, καλλιτεχνών και αθλητών, οι οποίοι ...ως είθισται από τα κομματικά επιτελεία, μπαίνουν στα ψηφοδέλτια με σκοπό να δώσουν αίγλη, μία πρακτική όμως που αμφισβητείται τελευταία, καθώς δεν δείχνει να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, λειτουργώντας μαλλον αντίθετα από τις προσδοκίες.

Το πιο γνωστό όνομα που έχει ακουστεί μέχρι τώρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για θετική του απάντηση, είναι ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς, ο οποίος σε κάθε περίπτωση είναι από τους δημοφιλέστερους ανθρώπους σε αυτή την πόλη.
Βασίλης Καρράς 

Σε περίπτωση που δεχτεί να κατέβει στον πολιτικό στίβο, θα αποτελέσει σίγουρα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης των επερχόμενων εκλογών.

Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, καθώς το θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων πάντοτε αποτελεί ένα θέμα για δυνατούς λύτες, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.




Νεότερη Παλαιότερη