Πολύ αέρας και βροχή- Τι καιρό θα κάνει σήμερα και αύριο

Οι βροχές και οι καταιγίδες, θα συνεχιστούν και σήμερα Τετάρτη 06/02 παρά την πρόσκαιρη βελτίωση, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και πιθανόν Ανατολική Πελοπόννησο και Νότια Κρήτη. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά. 

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης, η οποία αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις  σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση μετά το μεσημέρι, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από βορρά προς νότο.


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Πέμπτη 07/02 προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα τις πρωινές ώρες σε Ανατολική Πελοπόννησο και Κυκλάδες και αργότερα στην Κρήτη.
 Γρήγορα όμως τα φαινόμενα στα κεντρικά θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στα νότια νησιωτικά τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά. Σημειώνεται ότι κατά τις πρωινές ώρες οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια θα είναι αυξημένες.  Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ.  
Νεότερη Παλαιότερη