10 χρόνια αντικαπνιστικός νόμος

Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή ημερίδα που συνδιοργανώνουμε με το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα το «Παθητικό Κάπνισμα & Δημόσια Υγεία: 10 χρόνια Αντικαπνιστικός Νόμος;» και θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2019, ώρα 19:00-21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος, Εθνικής Αμύνης 1, στη Θεσσαλονίκη. 

Η ημερίδα απευθύνεται σε πολίτες, ενώ έχουν προσκληθεί υποψήφιοι/-ες δήμαρχοι της πόλης μας και του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας Α. όπως και σωματεία και φορείς της πόλης μας που εμπλέκονται στη Δημόσια Υγεία. 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγω της επιστημονικής και κοινωνικής της διάστασης, καθότι το φαινόμενο της μη εφαρμογής του Νόμου 3730/2008 εδώ και 10 έτη καθιστά τη χώρα μας εξαίρεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταπατώντας το δικαίωμα στη Δημόσια Υγεία. Ταυτόχρονα, καθίσταται και επίκαιρη λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε και, άρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το εάν το πρόβλημα αυτό λαμβάνεται υπόψη και με ποιόν τρόπο από τους/τις υποψηφίους/-ες.

Οι δύο ομιλητές και η ομιλήτρια είναι διακεκριμένοι επιστήμονες που επί χρόνια καταπιάνονται ερευνητικά αλλά και πρακτικά με το ζήτημα του ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος. 

Πέραν των ομιλιών, θα ακολουθήσει σχετικό βιωματικό εργαστήριο και θα δοθεί ο λόγος στους υποψηφίους δημάρχους για να μας παρουσιάσουν τις θέσεις τους πάνω στο πρόβλημα του παθητικού καπνίσματος αλλά και τις ενέργειες που σκοπεύουν να κάνουν, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, για την εφαρμογή του νόμου. 

Νεότερη Παλαιότερη