"Το Δάσος των Όρκων" του Γιάννου Αιόλου στις 21 & 23 Μαρτίου στο Γενί Τζαμί


Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΑΙΟΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
«ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΟΡΚΩΝ»
21 & 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ

Ένα ταξίδι γεμάτο νότες και εικόνες υπόσχεται το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς, μέσα από την οργάνωση δύο συναυλιών του συνθέτη Γιάννου Αιόλου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 και το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στις 8.30 το βράδυ στο Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης.

Στο πρώτο μέρος της συναυλιακής βραδιάς, ο πολυβραβευμένος συνθέτης Γιάννος Αιόλου θα παρουσιάσει το νέο του έργο, με τίτλο «Το Δάσος των Όρκων», διάρκειας 45 λεπτών, και θα ταξιδέψει το κοινό στον κόσμο των πιο εσωτερικών συναισθημάτων, σε μια μουσική αφήγηση όπου οι ήχοι γίνονται σκέψεις, ιδέες, μορφές, μνήμες και όνειρα.


Χρησιμοποιεί τον Όρκο ως τον φορέα των πιο κρυφών και δυνατών συναισθημάτων και τη φωτογραφία προσώπων καθημερινών ανθρώπων γύρω από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της απελευθέρωσης από την Γερμανική κατοχή, ως τον φορέα πολλών εκ των Όρκων από ένα ατέλειωτο ανθρώπινο δάσος, από το Δάσος των Όρκων…

Στο δεύτερο μέρος, διάρκειας επίσης 45 λεπτών, ο συνθέτης θα παρουσιάσει μουσικές για τον κινηματογράφο.

Ταυτόχρονα με τη μουσική, θα προβάλλονται στο υπόβαθρο σπάνιες φωτογραφίες της Απελευθέρωσης, από το αρχείο του Μουσείου. 

Για την συναυλία επιλέχθηκε το Γενί Τζαμί, ένα ιδιαίτερο Οθωμανικό μνημείο της Θεσσαλονίκης, ακριβώς λόγω της συνάφειάς του με το υλικό της Απελευθέρωσης.


Λόγω του περιορισμένου αριθμού θεατών η συναυλία θα πραγματοποιηθεί δύο φορές, στις 21 & 23 Μαρτίου 2019. Θα τηρηθεί σειρά προσέλευσης για τον περιορισμένο αριθμό καθισμάτων.


Πληροφορίες εκδήλωσης:
Πέμπτη 21 & Σάββατο 23 Μαρτίου 2019
Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης
Ώρα: 20:30
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας


Βρείτε το Facebook Event εδώ:

Βρείτε το Promo Video εδώ:
Νεότερη Παλαιότερη