Παππάς: «Η Μακεδονία ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων»


«Αν η Μακεδονία μας ήταν ξακουστή, το προηγούμενο διάστημα δυστυχώς ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων», είπε από τη Βέροια ο Νίκος Παππάς, στον απόηχο των αποδοκιμασιών που εκδηλώθηκαν εναντίον του.

Στο Σκοπιανό και στις διαμαρτυρίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στη διάρκεια ομιλίας του στη Βέροια, χρησιμοποιώντας το «Μακεδονία ξακουστή», για να πει ότι πως το προηγούμενο διάστημα η Μακεδονία ήταν «ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το πρώτο διεθνές κείμενο, στο οποίο οι γείτονές μας παραδέχονται ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία ελληνική Μακεδονία. Και την αλήθεια που πονάει πρέπει να την πούμε. Γιατί αν η Μακεδονία μας ήταν ξακουστή, το προηγούμενο διάστημα δυστυχώς ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων και αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Όταν κάποιος έκανε διεθνώς αναφορά σε αυτό το όνομα, συμπλήρωσε, «όλοι καταλάβαιναν ότι δεν εννοούν τη δική μας Μακεδονία, αλλά τη Βόρεια Μακεδονία, αυτό που εμείς μεταξύ μας λέγαμε πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Αυτή ήταν η πικρή αλήθεια», είπε, σημειώνοντας ότι «η πολιτική, η οποία υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα είναι μία πολιτική, η οποία αναδεικνύει μια Ελλάδα, η οποία δεν είναι φοβική».

Ακόμη, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βέροια, ο Νίκος Παππάς μίλησε για στιγμιότυπα μιας Ελλάδας που «φοβάται τον εαυτό της, φοβάται τον μικρότερο σε μέγεθος και εκτόπισμα γείτονά της, φοβάται να αντιμετωπίσει με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα την ιστορία της».

«Πρέπει να τελειώσει αυτή η περίοδος, πρέπει η Ελλάδα να ανακτήσει και την αυτοπεποίθησή της», επεσήμανε.
Νεότερη Παλαιότερη