Τι δεν τρώνε ποτέ έξω, οι επαγγελματίες σεφ

Μερικοί από τους πιο αναγνωρίσιμους σεφ του πλανήτη εξηγούν γιατί δεν τρώνε ποτέ κάποιες από αυτές τις τροφές.

Φαγητό στο αεροπλάνο
Ο διάσημος (συγχωρεμένος) σεφ έκανε εκατοντάδες χιλιάδες αεροπορικά μίλια, προκειμένου να καλύψει τα ταξίδια της διάσημης εκπομπής του. Ωστόσο δεν έτρωγε ποτέ απολύτως τίποτα από το αεροπλάνο. Μ,άλιστα έλεγε χαρακτηριστικά: «Δεν τρώω ποτέ στο αεροπλάνο. Κανείς, ποτέ, δεν ένιωσε καλύτερα τρώγοντας στον αέρα και πιστεύω πως οι περισσότεροι το κάνουν απλά για να περάσει η ώρα. Εγώ το κάνω αυτό γιατί θέλω να είμαι πραγματικά πεινασμένος όταν φτάνω στον προορισμό μου». Αλλά και ο εξίσου διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, έχει δηλώσει ότι το φαγητό στο αεροπλάνο συνήθως είναι απαίσιο, μισό-μαγειρευμένο και βρώμικο. Επίσης, τα γεύματα παρασκευάζονται μαζικά, περίπου 12 με 72 ώρες πριν, ενώ η… συναρμολόγηση του δίσκου με σαλάτες, γλυκά, ψωμάκια, μαχαιροπίρουνα και χαρτοπετσέτες γίνεται στο… πάτωμα.

Λάδι τρούφας
Σύμφωνα με τη διάσημη Martha Stewart, η τρούφα σε λίγες περιπτώσεις είναι αυθεντική. Τις περισσότερες είναι κατασκευασμένη χημικά, γεγονός που την καθιστά ακατάλληλη για την υγεία μας.

Σαλάτες
Είναι το πιο εύκολο πιάτο για να βάλεις μέσα τα αποφάγια του προηγούμενου. Κάθε απομεινάρι από μαρούλι, μπορεί να καλυφθεί αριστοτεχνικά με μια σκουρόχρωμη σος και να μην καταλάβει κανείς τίποτα!

Το πιάτο ημέρας
Ορισμένα εστιατόρια αποφασίζουν ποιο θα είναι το πιάτο της ημέρας με βάση το τι πρόκειται να λήξει ή με βάση το τι θέλουν να τελειώνει νωρίτερα από τις προμήθειες. Ποιος θέλει ληγμένο φαγητό στο τραπέζι του;

Ξηροί καρποί
Ακόμη και αν ένας σεφ λιμοκτονεί δεν θα δοκιμάσει ποτέ τα συνοδευτικά του κοκτέιλ του. Μην ξεχνάτε ότι εκτός από δικά σας δάκτυλα στο μπολάκι έχουν βυθιστεί πολλά άλλα.
Στρείδια
Αν το εστιατόριο δεν είναι πάνω στο κύμα, δύσκολα ένας σεφ ως πελάτης σε άλλο εστιατόριο θα παράγγελνε ψάρι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ακόμη και στο εστιατόριο πάνω στο κύμα, ποτέ ένας σεφ δεν θα παράγγελνε στρείδια. «Αν τα χειριστούν και τα αποθηκεύσουν λάθος, τότε τα στρείδια μπορούν να σε σκοτώσουν», υποστηρίζει σεφ.

Ψωμί
Όσο λαχταριστό και αν είναι, δεν θα δείτε ποτέ έναν σεφ να δοκιμάζει το ψωμί. Και αυτό γιατί γνωρίζουν ότι μπορεί να κατεψυγμένο, μπορεί να είναι ξαναζεσταμένο, μπορεί να είναι αυτό που περίσσεψε από το τραπέζι του διπλανού. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν με χιούμορ ότι αν δεν γίνει… έλεγχος δαχτυλικών αποτυπωμάτων, δεν το βάζουν στο στόμα τους.
Νεότερη Παλαιότερη