Εκπληξη στους δημότες της Θεσσαλονίκης,

Τους πρώτους νέους κάδους απορριμμάτων με "ταυτότητα" άρχισαν να τοποθετούν από το πρωί τα αρμόδια συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Συνολικά, 3.500 καινούργιοι, πλαστικοί, κάδοι θα αντικαταστήσουν τους παλιούς και κατεστραμμένους σε ολόκληρη την πόλη, επάνω στους οποίους θα αναγράφονται η διεύθυνση και χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας με τις Διευθύνσεις Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ογκωδών Αντικειμένων.
«Αποφασίσαμε να δώσουμε "ονοματεπώνυμο" στους κάδους, γιατί δυστυχώς ορισμένοι συμπολίτες μας τους μετακινούν ανάλογα με το πώς τους εξυπηρετεί. Είτε γιατί δεν τους αρέσει να τους βλέπουν μπροστά στο σπίτι τους είτε γιατί θέλουν να παρκάρουν. Έτσι, γράφουμε επάνω στους κάδους συγκεκριμένη διεύθυνση, ώστε ακόμη κι αν μετακινούνται να γνωρίζουμε πού ακριβώς ανήκουν και να τους μεταφέρουμε και πάλι στο ίδιο σημείο» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης.
Επίσης, χάρη στα χρήσιμα τηλέφωνα που υπάρχουν επάνω στους κάδους απορριμμάτων θα δίνεται η δυνατότητα της επικοινωνίας, ώστε οι δημότες να μην εγκαταλείπουν τα ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους.
Η τοποθέτηση των νέων κάδων ξεκίνησε από γειτονιές στις οποίες καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις, όπως για παράδειγμα η Ξηροκρήνη, ενώ μέσα στους επόμενους δυόμισι μήνες θα έχουν αντικατασταθεί όλοι οι παλιοί και κατεστραμμένοι.
Ο κ.Ζαχαριάδης, ερωτηθείς για τους υπόγειους κάδους στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, υποστήριξε πως μέσα στον Μάρτιο θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο σχετικά με την προμήθεια τους. 'Οπως είπε, υπάρχουν έτοιμα 25 σκάμματα και προς τα τέλη του μήνα αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρώτος υπόγειος κάδος στον δήμο Θεσσαλονίκης.
Νεότερη Παλαιότερη