Εφυγε από την ζωή, δημοφιλής Ελληνας ηθοποιός

Ο ηθοποιός τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.
Φαίδων Γεωργίτσης: Έφυγε από τη ζωή ο γόης του ελληνικού σινεμά 
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο μεγάλος γόης του ελληνικού σινεμά Φαίδων Γεωργίτσης. Ο διάσημος ηθοποιός πάλεψε και νικήθηκε αφήνοντας πίσω τα δύο του παιδιά Ραφαέλο και Μαρίζα ενώ είχε υπάρξει παντρεμένος και με την Μπέτυ Λιβανού.  
Ο μόνιμος παρτενέρ της Ζωής Λάσκαρη και της Μαίρης Χρονοπούλου ήταν γεννημένος στις 26 Ιανουαρίου 1939 στη Νέα Σμύρνη ως το δεύτερο παιδί ενός αξιωματικού του Ναυτικού και της μικρασιάτισσας συζύγου του. 

Σπούδαζε ακόμα όταν έπαιξε στο πλευρό της Μελίνας στο θρυλικό «Ποτέ την Κυριακή» το 1960 ενώ καθιερώθηκε από τη συμμετοχή του στα «Κόκκινα Φανάρια», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Νύχτα γάμου», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» αλλά και στο «Μια κυρία στα μπουζούκια».


Πολλοί ήταν εκείνοι που τον αποκαλούσαν Έλληνα James Dean αλλά εκείνος θύμωνε και αγαπούσε τον Marlon Brando ενώ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Θύμωνα. Εγώ θαύμαζα τον Μάρλον Μπράντο. Κι όταν διάβαζα ότι ο Ντιν ήταν ο διάδοχος του Μπράντο ή θα τον ξεπερνούσε, γινόμουν έξαλλος! Είχα πει τόσα που όταν σκοτώθηκε σχεδόν ένιωσα ενοχές. Για να εξιλεωθώ, πήγα στο ‘‘Παλλάς’’ για να τον δω στα ‘‘Ανατολικά της Εδέμ’’. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που έμπαινα σε κινηματογράφο».

Την πραγματική αγάπη την σύζυγό του μέχρι και σήμερα, την γνώρισε στη Ρώμη. Η καλλονή Μπέτσ ήταν μοντέλο που κοσμούσε τα ξένα περιοδικά μόδας της εποχή και μαζί απέκτησαν τα δύο τους παιδιά. 
Νεότερη Παλαιότερη