Θεσσαλονίκη : Αλλοδαποί ρήμαζαν αυτοκίνητα

Η άμεση κινητοποίηση δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας «Ζ» και η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου οδήγησε στη σύλληψη δύο αλλοδαπών και την εξιχνίαση πλήθους περιπτώσεων κλοπών από οχήματα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και απάτης με χρήση υπολογιστή.

Ειδικότερα, χθες (27-03-2019), συνελήφθησαν από αστυνομικούς ομάδας «Ζ» στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας οι παραπάνω, καθώς στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού αφαίρεσαν από ανασφάλιστο όχημα 50χρονου ημεδαπού ένα πανωφόρι, που περιείχε (1) κινητό τηλέφωνο, διάφορα προσωπικά έγγραφα του παθόντα και (8) κάρτες τραπέζης, με τις οποίες προέβησαν σε συναλλαγές.

Από την περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προέκυψε ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Δεκεμβρίου 2018 έως μέσα Μαρτίου 2019, προέβησαν σε δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών από οχήματα.

Συγκεκριμένα, με το πρόσχημα απώλειας πίεσης αέρα ελαστικού, έπειθαν τους οδηγούς να εξέλθουν από τα οχήματα τους και στη συνέχεια αφαιρούσαν από αυτά ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές, χρηματικά ποσά, διάφορα έγγραφα και αντικείμενα και τραπεζικές κάρτες με τις οποίες προέβαιναν σε συναλλαγές.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Νεότερη Παλαιότερη