Μακεδονικό φιάσκο : Ο Παππάς ακύρωσε την επίσκεψη σε Βεργίνα και Βέροια

Μετά τη χθεσινή ψυχρολουσία που γνώρισε στο Κιλκίς ο Νίκος Παππάς αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Βεργίνα και να αναχωρήσει εσπευσμένα από το αεροδρόμιο Μακεδονία για την Αθήνα για να παραστεί στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Από νωρίς το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας εφαρμόστηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας όπου η προϊσταμένη της ΕΦΑ Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη θα υποδεχόταν τον κ. Παππά. Λίγο μετά τις 9 π.μ. ανακοινώθηκε ότι η επίσκεψη ματαιώνεται. Σημειώνεται ότι για το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη ομιλία του υπουργού στον πολυχώρο Ελιά στην Βέροια.

Ομιλία ενώπιον… 50 ατόμων
Είναι σίγουρο πως ο Νίκος Παππάς θα θέλει να ξεχάσει τη χθεσινή ημέρα. Μέσα σε λίγες ώρες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών και ύβρεων από πολίτες, επιβεβαιώνοντας το πολύ κακό κλίμα που υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Χρειάστηκε, μάλιστα, η ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων για να προστατεύσει τον Νίκο Παππά.

Την ψυχρολουσία του κ. Παππά συμπλήρωσε το ευάριθμο ακροατήριο που πήγε στον πολυχώρο «Ελιά» για την εκδήλωση. Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση που προηγήθηκε, ζήτημα είναι αν την ομιλία του κ. Παππά παρακολούθησαν πάνω από 45-50 άτομα.
Το ακροατήριο του Νίκου Παππά στο Κιλκίς

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης επιχείρησε να υποβαθμίσει τα γεγονότα στο Κιλκίς λέγοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό (του ΣΥΡΙΖΑ) «Στο Κόκκινο» ότι «γνωστοί κύκλοι θέλουν τα μεμονωμένα φαινόμενα να τα μεγαλοποιούν και να αναδεικνύουν μια πραγματικότητα που δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικό συνέβη. Οι διαμαρτυρίες στο χωριό έγιναν από δύο (!) άτομα, ενώ στη βραδινή ομιλία ήταν βαριά 10 άτομα που διαμαρτυρήθηκαν».

Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ούτε ο τοπικός βουλευτής Θεόδωρος Παραστρατίδης δεν βρισκόταν στην αίθουσα. Μοναδικός συμπαραστάτης ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

Νεότερη Παλαιότερη