Μία συζήτηση διαφορετική από τις άλλες, με τον Ανέστη Πολυχρονίδη

Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τους ανθρώπους που θα ψηφίσου, βασιζόμενοι κυρίως στις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να ξεκινήσουμε μία σειρά συνεντεύξεων, με ανθρώπους που θα ζητήσουν την ψήφο μας στις επόμενες αυτοδιοικητικές ή και βουλευτικές εκλογές, ζητώντας από τους ανθρώπους αυτούς απαντήσεις, που πιστεύουμε θα μας κάνουν να τους γνωρίσουμε καλύτερα σαν ανθρώπους, πέρα από τις πολιτικές θέσεις κομμάτων και σχηματισμών που συμμετέχουν.

Ξεκινάμε λοιπόν με τον Ανέστη Πολυχρονίδη,  υποψήφιο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, της Δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα»


-Ποιο άθλημα σας αρέσει να παρακολουθείτε;
Ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Μου αρέσουν τα ομαδικά αθλήματα, καθώς πιστεύω στις ομαδικές προσπάθειες.

Ποια είναι η αγαπημένη σας κινηματογραφική ταινία;
Μια από τις πιο δυνατές ταινίες που είδα τα τελευταία χρόνια και με συγκίνησε είναι η δραματική κωμωδία του γαλλικού κινηματογράφου, Intouchoubles (Άθικτοι). Άλλη παλιά αγαπημένη ταινία, ο «Αλέξης Ζορμπάς». 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο;
Η «Αναζήτηση» του Νίκου Θέμελη και τα «Ματωμένα Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου. 

Παρακολουθείτε κάτι στην ελληνική τηλεόραση;
Αυτή την περίοδο δεν παρακολουθώ τηλεόραση διότι δεν έχω ελεύθερο χρόνο. Θα ξαναέβλεπα, πάντως, ευχαρίστως μια αγαπημένη παλιά ελληνική σειρά, το «Άκρως Οικογενειακόν», στην οποία διέκρινα πολλά κοινά με την καθημερινότητα της δικής μου οικογένειας όταν τα παιδιά μας ήταν μικρά και η σύζυγος σπούδαζε. 

Τι είδους μουσική σας αρέσει;
Παραδοσιακή, έντεχνη, ρεμπέτικα και κλασσική μουσική.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τρόπος διασκέδασης ;
Με φίλους.

Ποιο μέρος έχετε επισκεφτεί μέχρι τώρα και σας έχει εντυπωσιάσει;
Με εντυπωσίασε η Κόστα Ρίκα για την ομορφιά της και η Σιγκαπούρη για την τάξη της.

Ποιο μέρος θα θέλατε να επισκεφθείτε και δεν το έχετε κάνει ακόμη;
Την Αφρική.

Με τι μέσο σας αρέσει να ταξιδεύετε;
Με αυτοκίνητο.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό;
Δύσκολη επιλογή, καθώς η γυναίκα μου, η Γιώτα, είναι σεφ και μαγειρεύει όλα τα φαγητά υπέροχα.

Αγαπημένος τόπος των διακοπών σας;
Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!

Ποια θα είναι η πρώτη προτεραιότητά σας σε περίπτωση που εκλεγείτε;
Να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από προγράμματα και η οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου, καθώς αυτό θα αποτελέσει τη βάση για την υλοποίηση του προγράμματός μας. 

Ποιο πιστεύετε πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης σας;
Είναι η εικόνα της: από τις εισόδους της πόλης και του δήμου μας μέχρι την καθαριότητα και την ευταξία στις γειτονιές. Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει.

Θα συνδράματε στην επιβολή του αντικαπνιστικού νόμου;
Ναι. Θα το προσπαθήσω.



Βιογραφικό του Ανέστη Πολυχρονίδη, υποψηφίου Δημάρχου Ωραιοκάστρου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα»
Ο Ανέστης Πολυχρονίδης γεννήθηκε το 1959 στο Ωραιόκαστρο. Φοίτησε στο 6ο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης και κατέχει το Πτυχίο του Μηχανικού Χωροταξίας του Πολυτεχνείου του Ντόρτμουντ Γερμανίας. 

Από μικρός συμμετείχε στις αγροτικές δραστηριότητες της οικογένειάς του, ενώ στα μαθητικά του χρόνια εργαζόταν τα καλοκαίρια ως εισπράκτορας στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ νομού Θεσσαλονίκης για να εξοικονομεί τα έξοδά του. Αργότερα, ως φοιτητής στη Γερμανία, εργαζόταν για να μην επιβαρύνει τους γονείς του, άλλοτε ως εποχικός ταχυδρόμος, βιομηχανικός εργάτης και σερβιτόρος και άλλοτε ως μεταφραστής στα δικαστήρια, ενώ παρέδιδε μαθήματα ελληνικής γλώσσας για 13 χρόνια στα Σχολεία Ξένων Γλωσσών Berliz.
Πτυχιούχος Μηχανικός Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος από το 1986, εργάστηκε παράλληλα ως μελετητής σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούσαν στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό νέων οικισμών, σε κυκλοφοριακές μελέτες, καθώς και στην οικιστική και τουριστική ανάπτυξη, τον αγροτουρισμό και το περιβάλλον.

Επίσης, κατά την παραμονή του στη Γερμανία, είχε πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο της Γαστρονομίας και του οργανωμένου κέτερινγκ δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίες και έχοντας πάντα στόχο την προώθηση και προβολή του ελληνικού πολιτισμού με παρουσιάσεις Ελλήνων και Ωραιοκαστρινών καλλιτεχνών, καθώς και με ελληνικά μουσικά σχήματα.  
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στο εξωτερικό συμμετείχε ενεργά σε συλλογικά όργανα και επαγγελματικές οργανώσεις. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών και Αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Ντόρτμουντ, μέλος των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων του Ντόρτμουντ και του Μπόχουμ, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων Κοινοτήτων, Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών ποδοσφαίρου της Γερμανικής Ομοσπονδίας (14 χρόνια) και του ΣΔΠ Θεσσαλονίκης (11 χρόνια). 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Άργος Ορεστικό και στον Έβρο και στη συνέχεια ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα ως Μηχανικός Χωροταξίας ιδρύοντας δύο εταιρείες με δραστηριότητα στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

Ο Ανέστης Πολυχρονίδης έχει ενεργή παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία 20 χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, καθώς και ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων την περίοδο 2011-2014 όταν στο Ωραιόκαστρο πραγματοποιήθηκαν σημαντικά έργα που βελτίωσαν την καθημερινότητα, την ασφάλεια των δημοτών και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως η κατασκευή τριών κυκλικών κόμβων σε διασταυρώσεις- καρμανιόλα, η κατασκευή γηπέδου και ευθείας στίβου στον χώρο της Παιδόπολης, η ανάπλαση του Κονταξοπούλειου αθλητικού κέντρου, των γηπέδων και του περιβάλλοντος χώρου με την κατασκευή πλατείας για τη νεολαία, καθώς και άλλες αστικές αναπλάσεις όπως στον χώρο του πάρκου Ολυμπιάδας. 

Επίσης έθεσε τις βάσεις και δρομολόγησε την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης αποχέτευσης που αντιμετώπιζαν πολλές περιοχές του Ωραιοκάστρου και όχι μόνο. Επιπρόσθετα, την ίδια χρονική περίοδο (2011-2014), κατασκευάστηκε ο δρόμος Νεοχωρούδας- Πενταλόφου, έγιναν η επέκταση του Λυκείου στο Ωραιόκαστρο και η ανάπλαση της οδού Μπελογιάννη στη Λητή και κατασκευάστηκε ο αγωγός ομβρίων στην «καρδιά» του Ωραιοκάστρου ο οποίος έλυσε σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα που δημιουργούσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις σε βασικούς δρόμους της πόλης οι οποίοι στο παρελθόν μετατρέπονταν σε ποτάμια. Επίσης έγιναν δεκάδες άλλες παρεμβάσεις, κυρίως, στο θέμα της σχολικής στέγης.       

Ο Ανέστης Πολυχρονίδης είναι παντρεμένος 33 χρόνια με την Παναγιώτα Μήτσιου, καθηγήτρια Γερμανικής και Αγγλικής Φιλολογίας, συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής και Chef. Έχουν τρία παιδιά, τη Νένα, τον Παύλο και την Άρτεμη. 

Ο Ανέστης Πολυχρονίδης έχει πλούσια εθελοντική δράση. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών, ενώ μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά είχαν επιλεγεί από τους υπεύθυνους των διεθνών σχέσεων του ΑΘΗΝΑ 2004 ως εθελοντές βοηθοί Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, υπεύθυνοι για τη Γερμανική Ολυμπιακή αποστολή. Η οικογένεια Πολυχρονίδη ήταν ίσως η μοναδική 4μελής οικογένεια από όλη τη χώρα η οποία συμμετείχε σε όλη τη διαδικασία οργάνωσης και πραγματοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, γεγονός το οποίο προβλήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα ελληνικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως καλό παράδειγμα εθελοντικής προσφοράς. 
Σήμερα ο Ανέστης Πολυχρoνίδης είναι πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος (2018) σωματείου μικρομετόχων ΟΑΣΘ –«Συνεργασία Μετόχων ΟΑΣΘ» που διεκδικεί και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μικρομετόχων του Οργανισμού μετά την κρατικοποίηση, χωρίς αποζημίωση, των μετοχών τους, δηλαδή της περιουσίας τους.

Τέλος, από τον Ιανουάριο του 2015 είναι μέλος (ταμίας) του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ι.Μ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης -«Ιδρυμα Χαραλάμπους Παπέ -Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων», που κατασκευάστηκε το 2016, στο Μελισσοχώρι, με τη δωρεά των αειμνήστων Χαραλάμπου Παπέ και των αδελφών του Σταυρούλας και Ελένης.



Νεότερη Παλαιότερη