Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Κόκκαλης !!!

Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική πρόταση προς τον επιχειρηματία ήρθε απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου μιας και η σχέση του Πρωθυπουργού με τον εν λόγω επιχειρηματία χαρακτηρίζονται εξαιρετικές
Διαβάζουμε με συγκινητικό ενδιαφέρον την είδηση στο peiraiasnews.gr σύμφωνα με την οποία φέρεται να εξεταζέται από την Κουμουνδούρου η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να κατεβάσει μεγάλα ονόματα στις Ευρωεκλογές και να τα παίξει όλα για όλα για να αποφύγει την ήττα. Η μάχη για την παραμονή στην εξουσία θα είναι αμείλικτη.

Παραιτήθηκε από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» ο Πέτρος Κόκκαλης, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι έχει συμφωνήσει με τον Αλ. Τσίπρα προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. 
Θέμα που είχε αποκαλύψει ο Φιλελεύθερος  στις 27/4/2018  αναφέροντας μάλιστα ότι την πρόταση είχε μεταφέρει τότε ο ξάδελφος του Πρωθυπουργού Γ. Τσίπρας.

Έγραφε ο Φιλελεύθερος στις 27/4/2018 :«Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Κόκκαλης δέχθηκε πρόταση απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019. Είναι άλλωστε γνωστή η σχέση που διατηρεί η οικογένεια Κόκκαλη με το στενό περιβάλλον αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Σχέση η οποία εδραιώθηκε πολλαπλώς με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015. Λίγους μήνες μετά την εκλογή του, τον Μάιο του 2015 ο κ. Τσίπρας και η σύντροφός του Μπέττυ Μπαζιάνα διάλεγαν για να γιορτάσουν τα γενέθλια του πρωτότοκου γιου τους τον χώρο της Οργάνωσης Γη (στο Πάρκο Τρίτση), όπου εδρεύει η πρωτοποριακή ΜΚΟ του Πέτρου Κόκκαλη. 
Το πολύωρο πηγαδάκι του πρωθυπουργού με τον Πέτρο Κόκκαλη, παρουσία των Αλέκου Φλαμπουράρη και Νίκου Παππά, δεν είχε μείνει ασχολίαστο».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν ότι «κομιστής της πρότασης στον Πέτρο Κόκκαλη ήταν ο εξάδελφος και σύμβουλος επί των Οικονομικών του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας» και κατέληγε προφητικά ότι «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τον Πέτρο Κόκκαλη μακριά από τον Πειραιά και από τον Ολυμπιακό, για τον οποίο στην προεκλογική κούρσα για τον δήμο μιλούσε στους ψηφοφόρους του με ζέση και περηφάνια». 

Ο Πέτρος Κόκκαλης παραιτήθηκε λίγες ώρες  μετά τη δήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού και Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη ο οποίος τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι στην περίπτωση αυτή οφείλει να παραιτηθεί.

Η παραίτηση ανακοινώθηκε μέσω Facebook και αποτελεί έμμεση επιβεβαίωση των πληροφοριών που τον φέρουν να έχει συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα για συμμετοχή, ως υποψήφιος, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως ο Πέτρος Κόκκαλης επιλέγει ταυτόχρονα να επιτεθεί στο συνδυασμό δηλώνοντας ότι ο ίδιος είχε αποφασίσει να μην είναι εκ νέου υποψήφιος με αυτόν ενώ ταυτόχρονα δηλώνει πως δεν μπορούν να τους επιβάλλουν τους όρους με τους οποίους θα συμμετέχει στα κοινά.

Και αυτό τη στιγμή που ο επικεφαλής του συνδυασμού και Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε απαντήσεις με αφορμή δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει ήδη συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στηρίζει στο Δήμο και στο πλαίσιο των εκλογών έναν συνδυασμό που αντιτίθεται στο έργο που έχει πραγματοποιηθεί αλλά και στο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές.
Νεότερη Παλαιότερη