Θεσσαλονίκη : Φονική πυρκαγιά τα ξημερώματα-Δεκάδες κατοικίδια νεκρά

Ολοσχερώς κάηκε ένα προκατασκευασμένο σπίτι τα ξημερώματα στην οδό Σμύρνης στη Νέα Μηχανιώνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που κλήθηκε στις 04:10, η λυόμενη κατοικία κάηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας των υλικών κατασκευής της.

Οι ιδιοκτήτες, ένα νεαρό ζευγάρι, κατάφεραν να αποκρυνθούν πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής, ενώ δεν κινδύνευσαν παρακείμενα σπίτια. Σύμφωνα με όσα είπε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, το ζευγάρι είχε επιστρέψει μια ώρα πριν ξεπηδήσουν οι πρώτες φλόγες και είχε θέσει σε λειτουργία ένα θερμαντικό σώμα, στην κουζίνα της κατοικίας.

Ενώ εκείνος και η σύζυγος του έπεσαν για ύπνο, αντιλήφθηκαν να έχει ξεκινήσει φωτιά από το θερμαντικό σώμα. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, δεδομένου ότι το σπίτι ήταν κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ξύλο.

Το μόνο που πρόλαβαν να κάνουν ήταν να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο σπίτι, μέσα στο οποίο βρίσκονταν περισσότερα από 50 ζώα που είχε το ζευγάρι (φίδια, χάμστερ, λαγοί κ.α.), τα οποία κάηκαν ζωντανά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, πετάχτηκαν από το σπίτι στον δρόμο με τα ρούχα που φορούσαν.

Το σπίτι κάηκε ολοσχερώς και όπως φαίνεται και στις εικόνες, εκεί που βρισκόταν έχει απομείνει μόνο η πλατφόρμα από μπετόν, πάνω στην οποία είχε ανεγερθεί η ξύλινη κατασκευή.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν δεκαπέντε πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνήσει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεσικής Υπηρεσίας.
Νεότερη Παλαιότερη