«Χάος» λόγω απεργίας πιλότων- Ακυρώθηκαν 1.200 πτήσεις

«Χάος» λόγω απεργίας πιλότων- Ακυρώθηκαν 1.200 πτήσεις
Η σκανδιναβική αεροπορική SAS ακύρωσε πάνω από 1.200 πτήσεις για Δευτέρα και Τρίτη, καθώς η απεργία των πιλότων εισήλθε στην τρίτη ημέρα της, με εργασιακά και μισθολογικά αιτήματα. Εκτιμάται ότι η απεργία κοστίζει στην εταιρεία 60-80 εκατ. σουηδικές κορώνες την ημέρα, απειλώντας να εξαλείψει το αναμενόμενο καθαρό κέρδος για αυτόν τον χρόνο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε σε αυτή την απόφαση εξαιτίας της απεργίας των πιλότων η οποία συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη ημέρα, προκαλώντας προβλήματα στα σχέδια δεκάδων χιλιάδων επιβατών.

Οι πιλότοι της SAS απεργούν από χθες, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς τους, με συνέπεια να ακυρωθεί περίπου το 70% των προγραμματισμένων πτήσεων, επηρεάζοντας τις πτήσεις που είχαν προγραμματίσει περίπου 170.000 ταξιδιώτες για το Σαββατοκύριακο.

“Ζητούμε συγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μας από τους πελάτες μας, που επηρεάζονται από την συνεχιζόμενη απεργία των πιλότων,” ανέφερε μία ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η SAS, σχετικά με τις πτήσεις που ακυρώνονται για το Σαββατοκύριακο.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νεότερη Παλαιότερη