"Ξέχασε" το όνομα του αεροδρομίου Μακεδονία ο Τσίπρας !!!

Ξέχασε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ο Τσίπρας
Σάλος και προβληματισμός από την αναφορά του πρωθυπουργού στο αεροδρόμιο «της Μίκρας» κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Ζόραν Ζάεφ
Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο «αεροδρόμιο της Μίκρας» που χρησιμοποίησε για να προσδιορίσει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ. Ο προβληματισμός έγκειται στο αν πρόκειται για εσκεμμένη κίνηση να μην αναφέρει το όνομα του διεθνούς αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης με το όνομά του, δηλαδή «Μακεδονία» ή όχι. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός μιλάει για την πολιτική αεροπορία και τις αντίστοιχες υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας, ενώ η αναφορά «Μίκρα» αφορά μόνο το στρατιωτικό αεροδρόμιο, αφού από το 1992, το διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λέγεται «Μακεδονία». Στο πολιτικό αεροδρόμιο, μάλιστα, βρίσκεται και το ραντάρ στο οποίο αναφέρθηκε ο κ.Τσίπρας.

Το θέμα, πάντως, αναδεικνύεται ήδη από τους χρήστες των social media, με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο.


Όπως είπε μιλώντας για την επιτήρηση του εναερίου χώρου της γειτονικής χώρας θα παρέχουμε «τεχνική βοήθεια μέσω του ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, μπορούμε να δώσουμε υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων».
Νεότερη Παλαιότερη