Θεσσαλονίκη : "Πόλεμος" μεταναστών με τα ΜΑΤ

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ προσφύγων.και δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» των Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα προσφύγων προσπάθησε να περάσει προς τη Συμμαχική Οδό, η οποία είναι κλειστή, προκειμένου να υποδεχθούν άλλους πρόσφυγες που κατέφθαναν στη δομή.

Εκεί συνάντησαν τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια.

Οι πρόσφυγες εκτόξευσαν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου τηλεοπτικού συνεργείου.

Από το πρωί ομάδες προσφύγων έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, με σκοπό να ξεκινήσουν πορεία προς τα σύνορα με γειτονικές χώρες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που παραμένουν στην περιοχή δηλώνουν αδυναμία να εμποδίζουν αύριο τους μετανάστες, αν αυτοί αποφασίσουν να περπατήσουν προς την Ειδομένη.

Ο υπεύθυνος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος δήλωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να πείσει αυτούς τους ανθρώπους να επιστρέψουν πίσω είτε στις δομές, είτε τα διαμερίσματα, ή τα ξενοδοχεία που ήρθαν καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να περάσουν τα σύνορα.

Νεότερη Παλαιότερη