Σάκης Αρναούτογλου : Ο καιρός της Μεγάλης Εδομάδας- Πρώτες εκτιμήσεις

Το Πάσχα πλησιάζει και πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται για το πώς θα είναι ο καιρός εκείνες τις ημέρες.

Η πρώτη εκτίμηση για τον καιρό το Πάσχα, αλλά και τη Μεγάλη Εβδομάδα δίνει μια εικόνα για το πώς θα σουβλίσουμε τον οβελία.

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για μια ξεκάθαρη πρόβλεψη και εικόνα των καιρικών συνθηκών, τα τελευταία προγνωστικά δείχνουν καλοκαιρία τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο καιρός ηρεμεί και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα ξεκινούν να δείχνουν τα πρώτα στοιχεία και για τον καιρό της Κυριακής του Πάσχα. Ανήμερα εμφανίζεται ένα βαρομετρικό χαμηλό στα σημερινά στοιχεία, το οποίο αν όντως επιβεβαιωθεί ως πρόγνωση -είναι πάρα πολλές οι μέρες μέχρι τότε και σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές - δείχνει ικανό να προκαλέσει βροχοπτώσεις.

Μια πρώτη άποψη εξέφρασε και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος στο δελτίο πρόγνωσης του καιρού για την ΕΡΤ τόνισε:

«Κι επειδή μου ζητάτε την τάση για το Πάσχα, είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την Κυριακή του Πάσχα, αλλά δείχνει την Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός να ηρεμεί σταδιακά και η θερμοκρασία να παρουσιάζει κάποια άνοδο. Φυσικά θα έχουμε λεπτομέρειες και την επόμενη εβδομάδα».

Νεότερη Παλαιότερη