Μέγα πρόβλημα, από την απομάκρυνση του Α.Τ Λευκού Πύργου

"Όπως θα έχετε ενημερωθεί προέκυψε πρόβλημα με την στέγαση του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου το οποίο αυτή την στιγμή στεγάζεται σε ενοικιασμένο οίκημα ιδιοκτησίας του ΟΣΕ. 
Ο ΟΣΕ επιθυμεί την χρησιμοποίηση του οικήματος για ιδία χρήση και την μετεγκατάσταση του τμήματος. 
Το πρόβλημα της στέγασης του τμήματος αυτού είναι διαχρονικό και έχει απασχολήσει την ηγεσία του σώματος και κατά το παρελθόν. 

Πριν 4 χρονια είχε αποφασιστεί η μετεγκατάσταση του σε χώρο εντός της ΔΕΘ ο οποίος παραχωρούνταν από την εταιρία πλην όμως το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο για τις ανάγκες φυλάξης των κρατουμένων.

Από ότι έχω ενημερωθεί προτείνεται η λύση της μετεγκατάστασης σε κτήριο επί της οδού Μοναστηρίου αρκετά μακριά από το κέντρο.

Η σημασία της διατήρησης του τμήματος στο κέντρο είναι μεγάλη , εξαιτίας και της ραγδαίας αύξησης της μικροεγκληματικότητας που υπάρχει στο κέντρο και της τεράστιας σε έκταση και πληθυσμό περιοχής που είναι αρμόδιο να αστυνόμευσει.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες κλοπών τσαντών, λαθρεμπόριο τσιγάρων από το Καπάνι, εμπόριο ναρκωτικών στην Ροτόντα, διατάραξης από καταστήματα.
 Η διατήρηση του τμήματος επιφέρει άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στα σημεία που εξελίσσονται εγκληματικές πράξεις και επιπλέον βοηθά στην πάταξη εγκληματογόνων περιοχών. 

Μια ενδεχόμενη μετακίνηση του τμήματος εκτός του κέντρου, θα επιφέρει γκετοποίηση περιοχών και αύξηση της εγκληματικότητας στο κέντρο της πόλης κατακόρυφα.

Αυτό που προτείνω ως  αστυνομικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ειναι η εξεύρεση άμεσα βιώσιμης λύσης με την παραχώρηση δωρεάν οικήματος, είτε απο τον Δήμο είτε απο την κεντρική διοίκηση, που να πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου τμήματος, εντός τις περιοχής του ιστορικού κέντρου, προκειμένου και το Δημόσιο να μην χρεώνεται την ενοικίαση χώρου και να υπάρχει άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων όπου τους ζητηθεί."

Γιώργος Χατζίκος
Αστυνομικός εν ενεργεία και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου.


Νεότερη Παλαιότερη