Αποκλεισμός site, από την ενημέρωση Υπουργείου

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος το «Nantiareport.gr» αποκλείστηκε από την ενημέρωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την πρόσφατη παρωδία και φιάσκο στα Εξάρχεια, αποκάλυψε με άμεση δημοσίευση το «Nantiareport.gr» ελαχιστα λεπτά από το περιστατικό στα Εξάρχεια σε βάρος Λιμενικών και του Εισαγγελέα σε βάρος τους και τους δραστες να διαφεύγουν (04/04-21.30).

Σε συνέχεια της ενημέρωσης, προς τους αναγνώστες που έχουν επιλέξει το «Nantiareport.gr» για την ενημέρωσή τους, ακολουθεί δημοσίευση για την έκτακτη σύσκεψη παρουσία της ΔΑΕΕΒ η οποία ζήτησε κι έλαβε ενημέρωση για το περιστατικό καθώς και τις εξελίξεις στην αιματηρή επίθεση και τις καταθέσεις των Λιμενικών.

Για το περιστατικό και μετά την έκταση που έλαβε, οι επιτελείς του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ, αποφάσισαν να απαντησουν με .. non paper και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη να δηλώνει ότι δεν έλαβε εγγράφως ενημέρωση η ΕΛ.ΑΣ για την επιχείρηση του Ναρκωτικών του ΛΣ Πειραιά.

Προφανώς και η δημοσιοποίηση από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου στα Εξάρχεια, για τους επιτελείς του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ, κρίθηκε ως … «οχληση» και σε μια πρωτοφανή ενέργεια τόσο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ όσο και το Υπουργείο Προστασία του Πολίτη, επέλεξαν να αποκλείσουν από την ενημέρωση την υπογράφουσα, διαπιστευμένη συντάκτη. Χωρίς να διευκρινίζεται αν επιχειρούν να αποκρύψουν, είτε μεροληπτούν με εμπάθεια στον ειδησεογραφικό ιστότοπο του «Nantiareport.gr», που επιλέγουν οι ένστολοι και πολίτες να ενημερώνονται για θεματολογία Αστυνομικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος.

Το nonpaper που απέστειλαν είχε επιλεκτική «διαλογή» από τους διαπιστευμένους συντάκτες, προφανώς με άλλες προσβάσεις και δικαίωμα στην ενημέρωση, παραλείποντας από την ηλεκτρονική ομαδική αποστολή το «Nantiareport.gr».

Διευκρινίζουμε ότι ουδέποτε υπήρξαμε ευνομούμενοι της ενημέρωσης του Μεγάρου της Κατεχάκη και έχουμε βρεθεί πολλάκις υπόλογοι για τα ρεπορτάζ μας.

Η ενημέρωση είναι πυλώνας της Δημοκρατίας και είναι αδιαπραγμάτευτο.

Σε σχετική επικοινωνία που ακολούθησε με το Γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, η απάντηση ανέφερε οτι επελέγη να αποσταλεί το επίμαχο nonpaper και να γίνει διαμοιρασμός μέσω του ΑΠΕ ΜΠΕ ως επίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κυριες/ Κύριοι,

τα Μέσα Ενημέρωσης διαπιστώνονται με συντάκτες που ασκούν Δημοσιογραφία κατ επάγγελμα, επί σειρά ετών. Οπως σέβονται την Αρχη σας, οφείλετε να σέβεστε το λειτούργημα που ασκούν. Δικαίωμα στην ενημέρωση έχουν όλοι. Εκτός αν .. είτε κρύβεις είτε μεροληπτείς..

Νάντια Αλεξίου, 

Νεότερη Παλαιότερη